Presedintele Maia Sandu se alfa in SUA. Aceasta particpa la Adunarea Generala a ONU. In cadrul primei sale zile, presedintele a subliniat progresele pe care tara le-a realizat in contextul Obiectivelor de Dezvoltare Durabila (ODD), urcand in Clasamentul ONU de pe locul 48 in 2021 pe locul 25 in 2023. 

Publicat:19.09.2023, 08:46

Totodata, Centrul de Analiza a Politicii Europene (CEPA) i-a acordat Maiei Sandu Premiul „Freedom Fighter” 2023, recunoscand astfel angajamentul cetatenilor Republicii Moldova pentru democratie si valorile lumii libere.

In discursul sau, presedintele a subliniat determinarea tarii noastre de a face fata provocarilor, printre care si impactul razboiului din Ucraina si amenintarile hibride la adresa Moldovei.

„In marginea Adunarii Generale a ONU, Presedinta Sandu a avut discutii bilaterale cu lideri europeni precum Presedintele Confederatiei Elvetiene, Alain Berset, Presedinta Slovaciei, Zuzana Caputova, si Prim-ministrul Suediei, Ulf Kristersson. Discutiile s-au axat pe aderarea Moldovei la Uniunea Europeana, derularea reformelor si consolidarea relatiilor bilaterale. De asemenea, Maia Sandu a discutat cu Victoria Nuland, Subsecretarul de stat al SUA pentru afaceri politice, subliniind aprecierea pentru suportul constant american”, potrivit unui comunicat emis de Presedintie. 

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.