Fondatorul Platformei DA, Andrei Nastase, a fost exclus din partid, de rand cu alti sapte consilieri municipali ai formatiunii. Anuntul a fost facut de liderul partidului, Dinu Plingau. Decizia a fost luata la biroul politic dupa ce ieri consilierii au votat controversatele planuri urbanistice zonale. Andrei Nastase nu a reactionat deocamdata si la telefon nu ne-a raspuns.

Ultimul update: 21.12.2022, 13:38 Publicat:21.12.2022, 13:38

Dinu PLINGAU, LIDER PLATFORMA DA: „Aceste voturi date astazi de consilierii municipali, deja fostii colegi, nu reprezinta pozitia partidului. Partidul se disociaza de consilierii municipali, se disociaza de declaratiile lor, de disociaza de voturile lor si le solicita sa-si depuna mandatele de consilieri.”

Dinu Plingau spune ca Planurile Urbanistice Zonale sunt proiecte dubioase si extrem de controversate.

Dinu PLINGAU, LIDER PLATFORMA DA: „Solicitam organelor de ancheta, in primul rand CNA si Procuraturii Anticoruptie sa porneasca urmarirea penala in legatura cu mai multe declaratii care s-au facut pe interiorul primariei.”

Doi din cei zece consilieri ai Platformei DA nu au votat ieri pentru patru din cele sase planuri urbanistice zonale si, astfel, raman membri de partid.

Liviu VOVC, SECRETAR GENERAL AL PLATFORMEI DA: „In CMC sunt doi consilieri care au venit de pe lista Platformei DA, Cristina Jitari si Aliona Doros. Dumnealor se conduc in continuare de valorile partidului, nu voteaza proiecte dubioase si constructii supraetajate in Chisinau.”

Consilierul Aliona Doros a iesit la tribuna impreuna cu Liviu Vovc si a anuntat ca paraseste fractiunea Platformei DA din CMC, dar ramane membru de partid.

Aliona DOROS, CONSILIER INDEPENDENT: „M-am desociat din mai multe decizii care au fost votate si mi-am exprimat votul meu separat. Astazi este cazul sa-mi declar oficial plecarea din fractiunea DA din CMC care a venit pe listele ACUM. Declar ca raman in platforma PDA.”

Andrei Nastase, care nu a fost prezent ieri la sedinta, a fost exclus din partidul pe care l-a fondat. Nastase nu ne-a raspuns la telefon pentru o reactie. Nu am reusit sa discutam nici cu ceilalti 7 alesi locali care au fost exclusi din Platforma DA.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.