Republica Moldova ar trebui sa-si modernizeze armata si sa fie pregatita pentru orice scenariu. Declaratia a fost facuta de consilierul presedintelui Ucrainei, Mihailo Podoleak, care este invitatul de maine al emisiunii In Profunzime. Lorena Bogza va discuta cu oficialul ucrainean despre razboiul din tara vecina, despre riscurile ca Federatia Rusa sa atace Republica Moldova, dar si despre sansele tarii noastre de aderare la UE.

Publicat:05.06.2022, 19:58

Lorena BOGZA, PREZENTATOARE PRO TV In Profunzime: “Cum credeti, Rusia ar putea ataca Moldova inainte de a se incheia razboiul in Ucraina sau inainte de a captura Odesa, chiar daca ati spus ca asta e imposibil?”

Mihailo PODOLEAK, CONSILIERUL PRESEDINTELUI UCRAINEI In Profunzime: “Desigur ca pot fi diferite tentative, dar eu am mari dubii ca Federatia Rusa va ataca Republica Moldova. Ma refer la faptul ca, asta nu s-ar putea intampla, pana nu se va incheia asa-zisa “operatiune militara” in Ucraina. In Ucraina, aceasta trebuie sa se incheie cu distrugerea armatei Federatiei Ruse in est, nemaivorbind de sudul tarii. In principiu, Moldova poate sa urmareasca atent acest fapt, dar, eu voi da un sfat autoritatilor de la Chisinau, sa aiba relatii bune cu partenerii europeni, sa se ocupe de modernizarea armatei si sa pregateasca echipamentul necesar de aparare in directia eventualelor atacuri. Deci, sa fie pregatita pentru orice scenariu, pentru ca pana cand Rusia nu a pierdut in Ucraina, ea este un pericol pentru intreaga Europa, nu doar pentru Moldova.”

Emisiunea a fost inregistrata, iar raspunsurile lui Mihailo Podoleak la intrebarile Lorenei Bogza le aflati la emisiunea In Profunzime care va incepe maine, la ora 21, imediat dupa stiri.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.