Contracandidatul lui Vlad Plahotniuc de la Nisporeni la parlamentarele din februarie, Ion Terguta vrea sa se inscrie din nou in cursa electorala. Organizatiile de partid ale PA si PPDA l-au propus drept candidat, iar decizia finala urmeaza sa fie luata de conducerea blocului ACUM.

Publicat:13.08.2019, 19:09

Ion TERGUTA, CANDIDATUL PROPUS AL BLOCULUI ACUM PE CIRCUMSCRIPTIA NISPORENI:“Aceasta este etapa preliminara, sau prima etapa. Logica ar trebui sa urmeze ca aceste propuneri sa ajunga in Birourile politice ale partidelor, iar ele sa faca propunerea catre Consiliile Politice si apoi se va lua o decizie finala.”

In circumscriptia Nisporeni se vor organiza alegeri parlamentare noi dupa ce fostul lider PD, Vlad Plahotniuc si-a dat demisia din functia de deputat. Terguta a fost principalul contracandidat al democratului la parlamentarele din februarie. Potrivit vicepresedintelui PPDA, Alexandru Slusari, la sfarsitul lunii august urmeaza sa fie anuntati toti candidatii Blocului ACUM pentru cele patru circumscriptii unde se vor organiza scrutine noi. 

Este vorba circcumscriptia numarul 33 care cuprinde cateva suburbii si unde a fost ales Andrei Nastase, cea din regiunea transnistreana unde a invins independentul Viorel Melnic si circupscriptia din Europa de Vest unde Maia Sandu a castiigat alegerile. Tot pe 20 octombrie se vor desfasura si alegeri locale in toata tara.