Curtea Suprema de Justitie (CSJ) a respins vineri, 11 octombrie, recursul depus de catre Ruslan Codreanu, a casat decizia Curtii de Apel (CA) Chisinau si a mentinut-o pe cea a Judecatoriei Chisinau. In acelasi timp, instanta suprema a admis recursul depus de Comisia Electorala Centrala (CEC) si Consiliul electoral al circumscriptiei electorale (CECE) Chisinau, scrie ZdG.md

Publicat:11.10.2019, 19:41

Astfel, acesta nu va fi inregistrat in calitate de candidat independent la functia de primar general al municipiului Chisinau si nu va candida la alegerile locale din 20 octombrie.

„Noi am depus recurs ca sa obligam CECE sa ma inregistreze. CEC si CECE au depus recurs la CSJ ca nu sunt de acord cu hotararea Curtii de Apel”, a declarat Codreanu pentru ZdG joi, 10 octombrie.

La scurt timp dupa pronuntarea hotararii CSJ, acesta a notat pe pagina sa de Facebook ca se va concentra in continuare pe „rezolvarea problemelor serioase cu care cetatenii se confrunta zilnic”.

„Se simt „schimbarile” in Moldova! Folosim resursele administrative. Eliminam candidatii incomozi prin mijloace judiciare. Si anulam 797 de oameni si decizia acestora de a vrea altceva. Va las pe voi sa faceti concluziile”, a reactionat Ruslan Codreanu.


La 4 octombrie, Judecatoria Chisinau a respins ca fiind neintemeiata cererea de chemare in judecata depusa de Ruslan Codreanu, care a atacat decizia CECE Chisinau de a nu-l inregistra in calitate de candidat independent la functia de primar al capitalei.

La 8 octombrie, judecatorii de la CA Chisinau au anulat decizia CECE Chisinau, care a refuzat sa-l inregistreze in cursa electorala.

CITESTE MAI DEPARTE DE ZDG.MD