Intrebat de catre Renato Usatii cine sunt cei 49 de deputati cu care s-a inteles ca sa il voteze pe Alexandru Slusari drept prim-ministru, Andrei Nastase a refuzat sa raspunda. In replica, Andrei Nastase spune ca Platforma DA nu face intelegeri asa cum s-a obisnuit el sa faca cu Dodon, Sor si Plahotniuc. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii "Eu vreau sa fiu presedinte".

Publicat:20.10.2020, 21:38

Renato USATII, CANDIDATUL PN LA ALEGERILE PREZIDENTIALE: "Care sunt cei 49 de deputati cu care v-ati inteles sa il alegeti pe Slusari drept prim-ministru? Dumneavoastra si care fractiuni trebuiau sa il aleaga? Putin de la Sor si putin de la Candu, sau cum?"

Andrei NASTASE, CANDIDATUL PLATFORMEI DA LA ALEGERILE PREZIDENTIALE: "Iata si aici avem abordari diferite. Nu voi comenta abordarile domnului Usatii care sunt departe de ale mele. Eu sunt jurist de meserie si stiu ce spune legea si ma conduc de fiecare data de lege.

Ce vreau sa spun este ca in parlament sunt 100 de deputati, unul este fugar pana o sa fie condamnat definitiv, iata cat sunt 100 de deputatii, incercarile noastre sunt de a obtine o majoritate care sa voteze un Guvern al Platformei Demnitate si adevar sustinut si de alte forte, cu un premier, Slusari. Daca nu se intampla acest lucru, mergem catre alegeri anticipate si fara improvizatii."

Refuzand sa raspunda, in replica, Usatii i-a spus lui Nastase ca...

"Ati fost jurist cand ati condus Ministerul de Interne si ati plecat de acolo pentru ca nu ati stiut pe ce aticole puteti porni doar penale", spune Usatii.

La intrebarea candidatului PN daca cei din Platforma DA au dus discutii cu deputati din Pro Moldova, Partidul Sor sau PSRM, Andrei Nastase spune ca Platforma DA nu face intelegeri asa cum s-a obisnuit el sa faca si ca nu comenteaza aberatii.