Reprezentantii partidului de guvernamant spun ca nu au fost prezenti ieri la Comrat pentru ca nu vor sa participe la evenimente dedicate reprezentantilor unor grupari criminale. Presedintele Parlamentului sustine ca nu stie daca Maia Sandu va semna decretul prin care Gutul sa fie desemnata membru al Guvernului. Igor Grosu spune ca relatiile cu autoritatile din Autonomia Gagauza vor fi in limitele legii, sugerand ca autoritatile centrale vor comunica mai mult cu primariile din regiune.

Publicat:20.07.2023, 13:32

Igor GROSU, PRESEDINTELE PARLAMENTULUI REPUBLICII MOLDOVA:„La evenimente dedicate reprezentantilor gruparilor criminale organizate nu avem ce cauta. Noi o sa colaboram cu cetatenii, cu alesii locali, cu cei care se disociaza clar si public de banditi si de cei care colaboreaza cu banditii. Cu banditii nu avem ce discuta.”

Igor Grosu sustine ca organele de drept ar trebui sa verifice din ce bani s-a organizat evenimentul de investire a Evgheniei Gutul.

Igor GROSU, PRESEDINTELE PARLAMENTULUI REPUBLICII MOLDOVA:„Cine achita placerea pentru reprezentantii gruparilor criminale organizate.”

Cat despre colaborarea de mai departe cu autoritatile din Autonomia Gagauza, Igor Grosu a spus scurt ca va fi una foarte pragmatica, fara emotii, in cadrul legii, atentie, dar nu cu banditii.

„- Ati fost invitat la ceremonia de investire a noului bascan din Autonomia Gagauza?”

Andrian CHEPTONAR, DEPUTAT PAS: „Da, toti deputatii au fost invitati, dar eu am avut de lucru in Ungheni. Viziunea mea este ca alegerile au fost, cel putin, incorecte in regiunea gagauza, nu cred in legitimitatea acestui bascan.”

Vasile GRADINARU, DEPUTAT PAS: „Nu prefer sa stau alaturi de un reprezentant al unei grupari criminale. Am profunda convingere ca doamna bascan nu are scopul de a lucra in interesul regiunii sau a Republicii Moldova.”

Deputatii din opozitia parlamentara la fel au fost invitati la evenimentul de investire, dar nici ei nu au fost prezenti.

Vladimir VORONIN, LIDER PCRM: „Si fara mine a avut loc aceasta procedura. Nici nu m-am gandit de ce, dar pur si simplu nu am participat.”

Voronin are insa alta viziune despre relatiile dintre Chisinau si Comrat.

Vladimir VORONIN, LIDER PCRM: „Din ambele parti trebuie sa se aseze lo o masa de tratative si sa discute aceste probleme care tin de relatiile centrului si Autonomiei Gagauze.”

Sefa statului, premierul si presedintele parlamentului nu au participat ieri la ceremonia de investire a noului bascan.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.