Dupa ce a fost condamnat in dosarul frauda bancara, fostul premier Vlad Filat, nu a achitat prejudiciul material de aproape jumatate de milion de lei. Veronica Dragalin sustine ca procurorii nu au recuperat niciun leu din sechestrele aplicate pe bunurile acestuia, precizand ca s-au intamplat foarte multe lucruri dubioase, iar acum se investigheza toate aspectele.

Publicat:29.01.2024, 21:21

Lorena BOGZA, PREZENTATOARE PRO TV:  “Filat a fost condamnat, fara a achitat prejudiciul pentru stat. Statul nu a recuperat nimic si asta este o alta intrebare, de ce credeti ca s-a intamplat asta?”

Veronica DRAGALIN, PROCURORUL SEF AL PROCURATURII ANTICORUPTIE:  “Acolo s-au intamplat foarte multe lucruri dubioase, noi avem si dosare penale pornite pe aceste chestii, despre modul in care au fost ridicate sechestrele prin proceduri civile, divort, lucruri complicate puse la cale ca sa nu fie platiti acesti bani care el ii datoreaza statului. Noi investigam aceste aspecte.”

Lorena BOGZA, PREZENTATOARE PRO TV:  “Ati spus ca se investigheaza faptul ca statul nu a recuperat prejudiciul dupa acel dosar. Cine sunt investigati acolo, procurorii care au instrumentat dosarul?”

Veronica DRAGALIN, PROCURORUL SEF AL PROCURATURII ANTICORUPTIE: “Nu, daca nu gresesc, faptele investigate include si actiunile executorului judecatoresc. La moment nu pot sa va ofer mai multe detalii.”

In dosarul frauda bancara, Vlad Filat a fost condamnat la 9 ani de inchisoare de prima instanta in iunie 2016, fiind invinuit de corupere pasiva si trafic de influenta. Atunci judecatorii au dispus si confiscarea speciala a bunurilor imobile si cotelor sociale care apartineau acestuia in suma de peste 472 milioane de lei. Printre bunurile puse atunci sub sechestru au ajuns mai multe automobile de lux si bunuri imobile.  Filat a fost eliberat din arest dupa 4 ani, in decembrie 2019, iar de atunci niciun leu nu a ajuns in bugetul statului. Astazi acesta nu ne-a raspuns la telefon pentru o reactie.

Fostul premier este vizat intr-un alt dosar pentru spalarea banilor in cadrul caruia procurorii au cerut o pedeapsa de 7 ani de inchisoare.

Lorena BOGZA, PREZENTATOARE PRO TV:  “Cat de bine este instrumentat dosarul si ce sanse exista ca procuratura sa obtina o condamnare?”

Veronica DRAGALIN, PROCURORUL SEF AL PROCURATURII ANTICORUPTIE:  “Acuzatorul de stat a luat decizia ca sunt suficiente probe, ca poate fi demonstrata vinovatia in instanta. Mai departe a sustinut acuzarea, am venit cu pozitia noastra, am solicitat pedeapsa. Procurorul crede ca sunt suficiente probe ca persoana sa fie condamnata.”

Potrivit Procuraturii Anticoruptie, Filat este invinuit ca ar fi incheiat un contract de asistenta in campania electorala la alegerile parlamentare din 2014 pentru PLDM, cu o companie de consultanta din Washington. Pentru serviciile contractate, fostul premier ar fi achitat peste 12 milioane 800 de mii de lei. Banii erau transferati de pe conturile unor companii gestionate de intermediari si ar fi fost obtinuti prin infractiuni de coruptie din Banca de Economii. Anterior Filat a negat aceste acuzatii.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.