Democratii sustin ca sunt amenintati si intimidati de actuala guvernare. Pavel Filip se refera la dosarul pornit de procuratura privind uzurparea puterii in stat si spune ca se va plange comunitatii internationale de santaj politic. Institutiile de drept isi fac corect munca, raspund socialistii si cei de la ACUM.

Publicat:15.08.2019, 19:25

Pavel FILIP, DEPUTAT PDM: “Nu credem in acest dosar, nici macar autorii, dar sunt disperati sa se razbune. Acest mod de intimidare a opozitiei este urmarit de comunicatate internationala. Nu dosarele lor politice ne ingrijoreaza ci actiunile lor de santaj, iar institutiile de drept sunt curatate pe rand. “

Democratii spun ca alianta PSRM-ACUM isi propune sa sustraga atentia oamenilor de la adevaratele probleme prin intermediul acestui dosar. Totodata, Pavel Filip crede guvernarea si-ar propune sa fraudeze alegerile locale din octombrie.

Pavel FILIP, DEPUTAT PDM:“Despre ce fel de alegeri locale transparente putem vorbi? Candidatii PD sunt intimidati.”

Democratii insa nu spun ce candidati ar fi intimidati si cum. 

Alexandru SLUSARI, DEPUTAT ACUM: “Prin ce noi facem acest lucru? Pornim dosare penale? - Ati pornit dosar penal pentru uzurparea puterii in stat. - Uzurparea puterii in stat a fost constata de Comisia de la Venetia, care a dezaprobat decizi Curtii Constitutionale.”

Ion CEBAN, DEPUTAT PSRM: “Nu face nimeni niciun fel de presiune. Eu in genere cred ca Procuratura si alte organe de drept se misca foarte greu.”f

In briefingul organizat azi dimineata, democratii au zis ca se vor adresa cu plangeri la comunitatea internationala pentru a se plange ca opozitia din Moldova este presata. Sesizari vor fi trimise si la Procuratura Generala.

Pavel FILIP, DEPUTAT PDM: “Va fi o importanta provocare pentru PG sa investigheze faptele. Nu vom face presiune, asteptam obiectivitate.”

Democratii au ajuns in opozitie dupa ce au transferat pasnic puterea aliantei PSRM-ACUM. S-a intamplat la inceputul lunii iunie. Dupa, a fost votat cabinetul Sandu de majoritatea parlamentara, iar sefii mai multor institutii au fost schimbati. PD spune ca autoritatile au pus in functie persoane apropiate lor.