Deplasarea delegatiei prezidentiale la Kiev a costat aproape 29 de mii de lei. Banii, alocati din bugetul de stat, au fost cheltuiti pentru cazare in hotel si transport. Presedinta a declarat ca delegatia a plecat in Ucraina cu doua microbuze.

Publicat:13.01.2021, 21:09

Sorina STEFARTA, PURTATOAREA DE CUVANT A PRESEDINTIEI: "Suma totala este 28 de mii 900 de lei.”

Atat a costat vizita delegatiei prezidentiale la Kiev. Potrivit purtatorului de cuvant al presedintiei, cele 10 persoane, in frunte cu Maia Sandu, au fost cazati la un hotel. Pentru o noapte s-au cheltuit aproape 16 mii de lei. Totusi, administratia prezidentiala de la Kiev a suportat cheltuielile de cazare pentru Maia Sandu, pentru secretarul general al Presedintiei, Andrei Spinu, si un consilier. Totodata, Sandu a dezmintit informatiile aparute astazi pe unele retele sociale, dar si in presa, precum ca coloana prezidentiala ar fi fost alcatuita din 12 masini, printre care si o ambulanta.

Maia SANDU, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA: "Eu am mers impreuna cu colegii mei cu doua microbuze la Kiev. Pentru ca nu exista zbor direct asta a fost obtiunea pe care am ales-o. Pe teritoriul Ucrainei au fost insotite masinile noastre de serviciul Ucrainean, dar acolo decizia nu ne apartine noua. Pe teritoriul Republicii Moldova si din contul Republicii Moldova am mers cu doua microbuze.”

Purtatoarea de cuvant a presedintiei ne-a spus ca pe pagina institutiei a fost adaugata o sectiune separata unde vor putea fi gasite informatiile despre deplasari, componenta delegatiei oficiale, dar si cheltuieli.

Sorina STEFARTA, PURTATOAREA DE CUVANT A PRESEDINTIEI: "La rubrica generala „Aparatul Presedintelui” a aparut o subrubrica, se numeste „Deplasari de serviciu”.”

Totodata, Maia Sandu a anuntat astazi ca scoaterea gardului de la Presedintie se amana.

Daniela ANDREEV, REPORTER PRO TV: "Desi in campania electorala anunta ca va scoate acest gard chiar din primele zile dupa ce va prelua mandatul, acesta ramane si pana astazi. Maia Sandu sustine ca asta nu este o prioritate si ca mai poate asteapta. Portile institutiei prezidentiale raman a fi deschise, asa ca aici poate sa intre oricine de parca gard nici nu ar exista.”

Maia SANDU, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA: "Cine si-ar fi putut imagina ca nu exista evidenta contabila a cheltuielilor Presedintiei si nu exista evidenta chetuielilor pentru reparatia Presedintiei.”

Maia Sandu sustine ca atunci cand va avea informatii despre costul lucrarilor si va putea face o analiza, va veni cu detalii si va spune ce va face mai departe.