Deputatii din blocul ACUM considera ca cei sase ambasadori au fost rechemati pentru ca nu promovau politica externa dictata de Igor Dodon. Asta in timp ce socialistii afirma ca diplomatii nu isi faceau bine treaba. Democratii spun ca se vor expune la acest subiect dupa ce ministerul de externe va veni cu explicatii.

Publicat:13.02.2020, 20:45

Deputatii din Blocul ACUM spun ca ambasadorii rechemati nu s-ar fi subordonat politicii externe promovate de Igor Dodon. 

Mihai POPUSOI, DEPUTAT ACUM: “Probabil se incearca politizarea si partajarea functiilor ambasadoriale, unii dintre acesti ambasadori sunt o piedica pentru politica proruseasca a lui Igor Dodon.” 

Vlad BATRANCEA, DEPUTAT PSRM: ” Cred ca este o minciuna din partea blocului ACUM pentru ca ei stiau ca acesti ambasadori urmau sa fie rechemati inca in perioada guvernului Maiei Sandu, pe motivul ca ei nu asigura rezultate, nu realizeaza ceea ce doreste Chisinaul in raport cu alte tari.”

Iar Iurie Renita si Sergiu Litvinenco sustin ca relatiile dintre Republica Moldova si Romania ar putea deveni tensionate dupa ce ambasadorul nostru la Bucuresti a fost rechemat din functie.

Sergiu LITVINENCO, DEPUTAT ACUM: “Dupa mine este regretabila rechemarea ambasadorului de la Bucuresti pentru ca domnia sa a facut foarte multe lucruri pentru tara noastra in Romania.” 

Iurie RENITA, DEPUTAT ACUM: “Nu era cazul sa ne grabim pe rechemarea ambasadorului de la Bucuresti dl Gribincea pentru ca Chisinau si Bucuresti nu se afla in cele mai bune relatii.” 

Deputatii PD s-au abtinut de la comentarii, pentru ca nu au auzit argumentele ministerului de externe. 

Candidatii pentru functia de ambasadori in strainatate sunt selectati de ministerul de externe, iar apoi sunt inaintati presedintelui de catre guvern.