Deputatul Blocului ACUM, Alexandru Slusari, afirma ca cel mai mare regret politic al sau este faptul ca nu si-a putut convinge "colegii din majoritatea parlamentara sa valorifice la maximum Declaratia privind stat capturat."

Publicat:08.11.2019, 19:26

Alexandru SLUSARI, DEPUATAT BLOC ACUM: "Care este cel mai mare regretul meu politic ? Faptul ca n-am putut convinge pe colegii mei din majoritatea parlamentara sa valorificam la maximum Declaratia privind stat capturat.

Regret ca n-am evitat tot feluri de concursuri si n-am mers pe calea unor legi speciale, limitate in timp, care le-ar oferi Parlamentului si Guvernului unor atributii extinse in ceea ce tine curatarea celor mai importante autoritatilor statale.

Nu poti face reforme intru-un stat profund capturat cu metodele traditionale si in manusi albe. Mai mult ca atat, ingenere trebuie de scos manusile.

In mai multe domenii am pierdut timp valoros. Dar mai bine tarziu, decat deloc. Plahotniuc nu in zadar a inceput capturarea statului cu tranzactionarea procurorului general. Fara justitia libera si independenta orice alta reforma nu va aduce efect scontat. Loc de compromis aici nu exista."