Desi a fugit din tara inca in luna iunie, Ilan Sor este in continuare in spatele aeroportului si profita de veniturile companiei. Sunt declaratiile facute de Igor Munteanu la emisiunea InProfunzime de aseara. Totodata, deputatul PPDA sustine ca fostul primar de Orhei nu este condamnat din cauza functionarilor incompetenti. Purtatorul de cuvant al partidului Sor ne-a spus ca va reveni cu o reactie mai tarziu.

Publicat:14.02.2020, 20:48

Lorena BOGZA, PREZENTATOARE PRO TV: “A ramas aeroportul sub obladuirea lui SOR sau nu? "

Igor MUNTEANU, DEPUTAT PPDA: “Atata timp cat acest aeroport reprezinta prin multe conexiuni interesele acestui individ. Evident ca Sor este inca in Aeroport. A folosit banii din taxele de la aeroport ca sa-si finanteze alte afaceri. “

Igor Munteanu sustine ca trebuie reziliat contractul cu Avia Invest pentru ca este unul fraudulos si ca aceasta companie a fost inaintata pe usa din spate de catre responsabilii de la Agentia Proprietatii Publice. 

Igor MUNTEANU, DEPUTAT PPDA: ”Cu 540 de lei pe cont, niciun fel de experienta motivul a fost ca intra intr-un consortium cu Federatia Rusa, acele doua companii au plecat la doua ore dupa semnarea contractului.” 

Reprezentantii Agentiei Servicii Publice nu ne-au raspuns la telefon pentru o reactie. Tot aseara, deputatul PPDA a declarat ca dosarul lui Ilan Sor bate pasul pe loc din cauza autoritatilor incompetente. 

In septembrie 2019, cabinetul Maiei Sandu a inaintat o cerere de chemare in judecata impotriva firmei care a concesionat Aeroportul Chisinau, pentru ca acel contract sa fie declarat nul. Iar un raport al comisiei parlamentare de ancheta noteaza ca concursul organizat pentru selectarea concesionarului a fost unul fictiv, iar statul a avut de pierdut din cauza clauzelor incoerente incluse in contract. La sfarsitul lunii decembrie anul trecut, un miliardar rus a devenit proprietarul companiei Avia Invest.