Aflat in arest la domiciliu, Igor Dodon, vine cu acuzatii catre Procuratura Generala si procurorul Petru Iarmaliuc, precum ca ar fi mintit cetatenii Republicii Moldova. Fostul presedinte sustine ca are voie sa discute si cu alte persoane, desi procurorul de caz, Petru Iarmaliuc, a declarat ca poate discuta doar cu membrii familiei.  

Ultimul update: 02.08.2022, 12:38 Publicat:02.08.2022, 12:09

„Procuratura Generala si in special procurorul Petru Iarmaliuc au mintit cu nerusinare cetatenii Republicii Moldova. Acum cateva clipe, la a patra zi dupa sedinta de judecata, fapt ce este un precedent mai nou pentru “justitia reformata” a Maiei Sandu, am primit in sfarsit decizia Curtii de Apel Chisinau. La prelungirea mandatului de arest la domiciliu nu au fost impuse careva restrictii suplimentare de tipul interzicerea comunicarii cu diferite persoane si utilizarii retelelor de socializare, acordarii de interviuri sau primirea la domiciliu a altor persoane decat cele implicate pe dosar”, a scris Dodon. 

Fostul presedinte a anexat si documentul privind decizia Curtii de Apel Chisinau din 29 iulie. 

„Pana la acesta etapa au fost depuse deja cateva plangeri la Consiliul Superior al Procurorilor si Procuratura Generala privitor la actiunile inadecvate si ilegale ale procurorului Petru Iarmaliuc. Solicit public de la PG si CSP sa ia masuri urgente in vedere stoparii si sanctionarii persoanelor care, printr-un comportament provocator si neprofesionist, in mod intentionat denatureaza informatia cu privire la urmarirea penala, fapt prin care ne prejudiciaza ca parte in proces”, a mai adaugat Dodon. 

Contactati de PRO TV, responsabilii de pa PG au mentionat ca conform mandatului eliberat de CA, lui Dodon ii este interzisa comunicarea cu orice persoana care este implicata in dosar. 

Dupa sedinta din 29 iulie de la Curtea de Apel Chisinau, procurorul de caz, Petru Iarmaliuc a declarat ca Igor Dodon are interdictia de a iesi din domiciliu si de a comunica cu alte persoane, cu exceptia celor care loucuiesc cu el, adica membrii familiei. 

„Un alt aspect care vreu sa il precizez aici pentru a informa corect, este ca procurorii, atat la depunerea demersului de prelungire a masurii preventive, cat si recursului, nici in demers si nici in recurs, nu au invocat nicio sintagma referitoare la comunicarea cu mass-media, asa cum opereaza Dodon, invinuit pe aceasta cauza penala”, a mai adaugat Iarmaliuc, dupa sedinta de la Curtea de Apel Chisinau. 

La data de 24 mai, Igor Dodon, a fost retinut pentru 72 de ore. De asemenea, a fost retinut pentru 72 de ore si cumnatul sau, Petru Merineanu, care, in timpul perchezitiilor, a incercat sa manance o recipisa. Procuratura Anticoruptie in comun cu CNA si SIS au descins cu perchezitii la domiciliul lui din capitala, la casa parinteasca, dar si la baza de odihna din Sadova care ii apartine acestuia.

Fostul presedinte este banuit de corupere pasiva, tradare de patrie si acceptarea finantarii partidului politic de catre o organizatie criminala. 

Asta, dupa ce in mai 2020, deputatul Iurie Renita a publicat un video in care se vede cum Igor Dodon, primeste o punga neagra de la Vlad Plahotniuc.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.