Partidul Sor spune ca ridicarea imunitatii lui Ilan Sor reprezinta o razbunare persoanala a presedintelui, Igor Dodon. Presedintia nu comenteaza acuzatiile.

Publicat:15.08.2019, 20:19

"Retragerea imunitatii parlamentare a liderului Partidului Politic SOR, Ilan Sor reprezinta o razbunare personal a presedintelui Igor Dodon pentru ca acesta ar putea spune cati bani i-a dat pentru intretinerea Partidului Socialistilor, dar si alte cadouri, a declarat de la tribuna centrala a Parlamentului deputatul Partidului SOR, Denis Ulanov. Acesta a mai acuzat actuala guvernare de lasitate si a reiterat indemnul din partea fractiunii sale ca sa fie modificata Constitutia, astfel incat sa fie anulata imunitatea parlamentara pentru toti deputatii.

„Ceea ce se intampla astazi este o razbunare personal a lui Igor Dodon. Ilan Sor are ce sa spuna si cati bani i-a dat lui Dodon la inceputul carierei politice, cat a cheltuit pentru Partidul Socialistilor si ce alte beneficii a obtinut. Astazi vrea sa distruga un rival politic personal”, a declarat Denis Ulanov intr-un discurs de la tribuna central a Parlamentului.

El a mentionat ca Partidul SOR nu este impotriva retragerii imunitatii, dar se pronunta impotriva selectivitatii acestui proces. In acest context, el l-a intrebat pe procurorul general interimar Dumitru Robu de ce nu examineaza dosarul creditelor neperformante acordate sotului presedintei Parlamentului si a PSRM, Zinaida Greceanii, de ce nu cere retragerea imunitatii lui Igor Dodon, care a declarat deschis ca primea un milion de dolari anual pentru proiectele sale politice?

Iata de ce, Ulanov a reiterat propunerea fractiunii Partidului SOR privind anularea imunitatii parlamentare din Constitutie. In acest context, el a mentionat ca doar deputatii PDM au sustint proiectul si i-a acuzat pe cei din majoritatea parlamentara de lasitate. „Va este frica sa fiti urmatorii”, a mentionat deputatul.

Totodata, el a calificat procedura de retragere a imunitatii lui Ilan Sor drept un „show politic ieftin”, menit sa distraga atentia cetatenilor de la problemele reale cu care se confrunta Republica Moldova si cetatenii sai. „Acest show ieftin va putea distrage atentia oamenilor de la problemele reale doar pentru scurt timp. Voi creati iluzia unei activitati intense, tone de hartie, dar betia puterii o sa va treaca mai repede decat credeti”, a declarat Denis Ulanov", se arata in comunicatul Partidului Sor.