Dodon si-a onorat promisiunea de a-i oferi Presedintelui Rus, Vladimir Putin, de ziua lui de nastere cateva butoaie cu vin moldovenesc. Acesta sustine ca a trimis la Moscova vin de casa, pe care l-a facut el insusi la Sadova.

Publicat:12.10.2019, 12:27

Potrivit presei ruse, Presedintele RM a mentionat ca nu zboara intr-o vizita speciala, ci intr-un zbor obisnuit, astfel ca nu a fost posibil sa livreze butoaie de vin catre Ashgabat.

„M-am tinut de cuvant. Butoaiele cu vinul facut de mine au fost aduse la Moscova. Presedintele Moldovei nu zboara cu un avion privat, dar cu rute obisnuite. Asa ca nu le-am putut duce la Ashgabat. Despre asta i-am spus presedintelui rus cand l-am felicitat”, le-a spus Dodon jurnalistilor rusi. 

Dodon a declarat ca si-a indeplinit promisiunea si i-a oferit presedintelui Rusiei, Vladimir Putin, vin de ziua lui. Presedintele RM a anuntat acest lucru sambata, intr-un interviu cu un corespondent TASS.

Anterior, Dodon spunea, la N4, ca vrea sa-i ofere lui Putin pentru ziua sa de nastere, pe care liderul rus a sarbatorit-o pe 7 octombrie, un butoi de vin de casa. Dodon a spus ca va da un prezent la summitul CSI din Ashgabat.

"Exista mai multe idei pentru un cadou, de exemplu, vinul tanar de la Sadova pe care mi le-am facut eu, alb si rosu", a spus Dodon jurnalistilor rusi.

Potrivit lui Dodon, Putin a laudat in mod repetat vinul moldovenesc.