Dorin Chitoaca spune ca Durlesteanu nu poate fi inaintata in calitate de prim-ministru pentru ca a facut parte din guvernul Greceanii, in care erau pusi in functie oamenii lui Plahotniuc.

Publicat:12.02.2021, 17:30

"Mariana Durlesteanu este candidatura mafiei Plahotniuc-Dodon-Sor.

Guvernul Grecianii din anii 2008-2009, era de fapt Guvernul lui Plahotniuc. Acolo el si-a pus zeci de oameni la diferite nivele pe care i-am vazut in toata splendoarea in urmatorii 10 ani.

Pe 12 noiembrie 2008, Durlesteanu, ca ministru al finantelor a contrasemnat, impreuna cu Dodon, cel putin o hotarare de guvern care era de fapt o hotie in favoarea lui Plahotniuc - privatizarea hotelului “Codru” si a “Air Moldova”.

Anterior, pe 22 octombrie 2008, aceste privatizari au primit aviz negativ din partea Centrului de Analiza si Prevenire a Coruptiei (CAPC), proiect finantat de UE, precum si de alti parteneri externi si asumat de Guvernul RM de atunci.

Cu toate acestea Durlesteanu inchide ochii si semneaza in beneficiul lui Plahotniuc, iar Miniserul Finantelor incaseaza o suma de pana la 4-5 ori mai mica, fata de pretul de piata, pe hotelul Codru si pe alte bunuri privatizate de Plahotniuc (“Cafeneaua Parlamentului”, Gradina Moldovei (10 ha de pamant in Chisinau), “La Izvor” etc), in aceeasi perioada.

Ori este stiut ca o persoana care a fost implicata in asemenea lucruri, mai ales fiind in exercitiul unei functii de stat, asupra careia planeaza asemenea suspiciuni, nu poate fi desemnata ca prim-ministru. In acest sens poate fi consultata jurisprudenta Curtii Constitutionale din anul 2013, precum si practica lumii civilizate.

Prin urmare:

1. Nu doar asupra deputatilor care au inaintat-o planeaza suspiciuni de coruptie, dar si asupra ei.

2. Se stie ca Plahotniuc ii rasplatea pe acei care ii ofereau servicii acumuland si dovezi in acest sens (este suficienta filmarea cu Dodon si punga cu bani) pentru a-i santaja, dupa.

3. Faptul ca Durlesteanu a acceptat sa reprezinte mafia in acest joc, ne duce cu gandul la faptul ca fie este vulnerabila in fata lor, fie le este datoare, dar in tot cazul nu ii poate refuza", mentioneaza Dorin Chirtoaca.