Deputatul PAS, Dumitru Alaiba, a declarat ca a trimis un demers catre Procurorul General, Alexandru Stoianoglo, sa intervina in cazul falsificarii semnaturii lui Ilan Shor, pentru a opri o posibila musamalizare a acestui caz. Totodata, deputatul a criticat dur procurorii care au dus ancheta pe acest caz, spunand ca cazul era simplu, iar ei timp de trei luni au musamalizat mersul anchetei.

Publicat:23.02.2021, 13:40

Dumitru ALAIBA, DEPUTAT PAS: "Se falsifica o semnatura a unui deputat. Complicii sunt prinsi efectiv in flagrant in plenul parlamentul. Se balbaie. Urmeaza trei luni de musamalizare din partea procurorilor. Pana si in pofida faptului ca tot expertiza lor a demonstrat ca semnatura lui Shor este falsificata. Procurorii au audiat si au tot audiat dar nici nu au gasit faptasul. Si au zis ca ajunge. Este un caz intr-atat de simplu, intr-atat de clar. Iar ei se scarpina la ceafa.

Sa fi lucrat cum se lucreaza, poate deja ajungeam in judecata cu acest caz. Si data viitoare cand va ganditi ca in tara noastra nu exista justitie, amintiti-va de acest caz. Iata motivul din care nu exista justitie. Din cauza la asemenea musamalizari. Asa functioneaza procurorii nostri. In loc sa pedepseasca criminalii, ii ajuta sa scape basma curata. Cel putin in cazul acesta, arata anume asa.

Ce mesaj dam societatii, daca lasam lucrurile asa cum sunt acum? Ca in Moldova nu este infractiune sa falsifici semnatura unui deputat. Nu lasam mainile in jos.

Daca procurorii actioneaza asa pe un caz atat de simplu, va imaginati cum cauta miliardul? Cauta de se rup. Mai odihniti-va, stimati procurori. Nu ati obosit, sarmanii de voi?

Mie mi-e rusine sa ma numesc deputat, dar mi-ar fi si mai rusine sa ma numesc procuror."

Semnatura deputatului fugar Ilan Sor, aparuta pe un proiect de lege propus la sfarsitul lunii noiembrie, este falsa. Procuratura Anticoruptie a constatat acest lucru, dar a refuzat sa porneasca un proces penal, motivand ca semnatura nu a produs efecte juridice. Institutia a fost sesizata de deputatul PAS, Dumitru Alaiba.

Citeste si :  Semnatura lui Ilan Shor de pe un proiect de hotarare a parlamentului este FALSA. Concluzia expertizei Procuraturii Anticoruptie / DOC