Presedintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, considera ca problemele Partidului Democrat sunt si problemele tarii. Potrivit lui, Republica Moldova are nevoie de o formatiune in centrul spectrului politic, care sa pastreze echilibrul. „Acest lucru este important pentru dezvoltarea de mai departe a tarii”, a declarat politicianul in emisiunea „Piatnita s Anatoliem Golea” de la postul de televiziune RTR Moldova, transmite IPN.

Publicat:13.07.2019, 09:58

Democratul spune ca, in cadrul urmatorului Congres al formatiunii, care va avea loc pe 27 iulie, se va discuta despre organizarea PDM pentru alegerile locale care se vor desfasura pe 20 octombrie. „Este important acum sa se discute cu organizatiile teritoriale pentru a ne pregati de alegerile locale, este important sa demonstram coeziune in interiorul partidului. Este important cine va fi liderul formatiunii, dar este important si care va fi echipa ce se va ocupa de alegerile locale”, a spus politicianul.

Dumitru Diacov crede ca Pavel Filip este „un candidat serios” la sefia PDM. „Din fericire, la noi sunt foarte multi oameni care ar putea sa ocupe functia de presedinte al PDM. Oamenii se intereseaza activ si propun idei referitor la viitoarea conducere a partidului. De aceea, la Congres principalele noastre functii sunt de a ne mobiliza, de a alege o noua componenta a Comitetului executiv si vom vorbi si despre cum trebuie sa arate conducerea partidului”, a afirmat Dumitru Diacov.

Cat priveste fostul lider al PDM, Dumitru Diacov crede ca acesta nu va mai reveni in formatiune, desi pana acum nu a parasit decat sefia partidului. „Mai devreme sau mai tarziu, Vladimir Plahotniuc va depune mandatul de deputat si in circumscriptia Nisporeni vor avea loc alegeri”, a afirmat presedintele de onoare al PDM.

Dumitru Diacov spera ca PDM sa aiba si un candidat pentru alegerile locale din municipiul Chisinau, desi intelege ca in capitala „este o impartire in grupuri radicale”. „Imi pare rau ca noi nu am crescut o persoana specializata pe problemele orasului Chisinau. Noi avem multi oameni interesanti, cu experienta, dar nu am fixat pe nimeni pe problemele orasului”, a comentat democratul. La viitoarele alegeri prezidentiale, presedintele de onoare al PDM spune ca formatiunea neaparat va avea un candidat.