Prezent la sedinta Parlamentului, procurorul general interimar cere deputatilor retragerea imunitatii parlamentare a deputatului BCS, Radu Mudreac. Dumitru Robu a declarat ca procurorii au adunat suficiente probe care dovedesc ca prin actiuninile sale, acesta a savarsit infractiunea spalarea banilor in proportii deosebit de mari.

Ultimul update: 21.04.2022, 15:00 Publicat:21.04.2022, 14:37

„Dupa cum am mentionat anterior in plenul Parlamentului, Procuratura va interveni promt si hotarat si va investiga orice fapta penala, indiferent cine vor fi supusii, chiar daca acestia sunt politicieni. 

Prin urmare, tinand cont de probele administrate, Procuratura a pornit urmarirea penala in privinta deputatului Radu Mudreac, precum si in privinta altor persoane care au participat la comiterea faptelor infractionale, conform banuelei rezonabine - spalarea banilor savarsita in proportii deosebit de mari. Procurorii au administrat suficiente probe ce indica asupra banuelei rezonabile ca in perioada noiembrie 2011, Mudreac Radu, in calitatea de director al SRL GRADIONI, actionand impreuna cu alte persoane a incheiat 8 contracte de imprumut cu diferite persoane fizice suma totala fiind de peste 3 milioane de lei. De asemenea, in noiembrie 2014, SRL GRADIONI, reprezentata de directorul Mudreac Radu a incheiat un pretins contract de imprumut cu alta persoana fizica obiect al contractului fiind suma acordata cu imprumut de peste 376 mii de lei”, sustine procurorul general interimar.

In urma acestor declaratii, Robu a solicitat Parlamentului ridicarea imunitatii parlamentare a lui Mudreac Radu. 

Presedintele Parlamentului, Igor Grosu, a anuntat la inceputul sedintei Legilativului ca prin coordonanta procurorului general interimar, a fost inceputa urmarirea penala in privinta deputatului din Parlamentul Republicii Moldova, Radu Mudreac, precum si a altor persoane.