Ziua a inceput cu teste la coronavirus pentru o parte din deputatii fractiunii PDM. Cel putin doi au mers sa dea probe, iar rezultatele vor fi gata luni. Intre timp, opozitia lanseaza ideea ca Eugeniu Nichiforciuc nici nu ar fi bolnav, ci ca s-a dorit sa fie sistata activitatea Parlamentului pentru ca Guvernul sa nu poata fi demis in cazul in care majoritatea parlamentara se va destrama. 

Publicat:23.05.2020, 18:00

Angel AGACHE, DEPUTAT PDM: “Am incercat sa fac programare si era liber la 08:20 pentru astazi. Am mers la 08:20, cu toate ca era cam coada. Nu se tine cont de programare pana la urma.”

Angel Agache a dat probele azi dimineata si a platit 800 de lei din banii sai. Nu am aflat deocamdata numele celorlalti parlamentari care s-au prezentat deja la centrele medicale.

Dumitru DIACOV, DEPUTAT PDM: “Noi ne gandim in doua - trei zile toti trebuie sa treaca verificarea si sa avem rezultatele. - Cati din fractiune au plecat astazi? - Eu am vorbit cu doi deputati.”

Astazi au plecat la testare persoanele care au avut contact direct cu Nichiforciuc, iar ceilalti membri PD vor merge in zilele urmatoare. Celelalte fractiuni vor urma aceeasi procedura la inceputul saptamanii viitoare. Testarea se face dupa ce deputatul democrat Eugeniu Nichiforciuc a fost depistat pozitiv la coronavirus. 

Sergiu SIRBU, DEPUTAT PRO MOLDOVA: “Am auzit unele voci prin care se spune ca, de fapt, acest deputat nu este infectat si intentionat s-a mers la asemenea fals pentru a bloca si sabota activitatea Parlamentului. Asta ca sa nu poata fi posibila demisia guvernului.”

Corneliu FURCULITA, DEPUTAT PSRM: “Deputatii din Pro Moldova sunt campioni la fake-uri.”

Despre faptul ca democratul Eugeniu Nichiforciuc este infectat cu noul Coronavirus s-a aflat la o zi dupa ce el a participat la sedinta fractiunii la care au fost si cinci ministri.