Institutul Universitar European din Florenta, Italia, a creat o aplicatie in contextul alegerilor europarlamentare din aceasta saptamana. Aplicatia „euandi 2019” vine in ajutorul cetatenilor indecisi, care sunt indemnati sa raspunda la 22 de intrebari pentru a vedea care partide se aliniaza intereselor si viziunilor lor, scrie zdg.md

Publicat:23.05.2019, 09:50

Aplicatia poate fi accesata AICI si poate fi utilizata fara o inregistrare prealabila. Tot ce trebuie sa faceti este sa va dati cu opinia pe marginea a 22 de intrebari cu caracter politic, social si economic, iar ulterior, in baza raspunsurilor dvs, va fi generata o lista de partide compatibile cu viziunile dvs.

Potrivit Agerpres, „euandi2019” a fost elaborat de o echipa de 122 de experti si politologi, in jur de cinci din partea fiecarui stat membru, care a recenzat circa 250 de partide si miscari politice in Europa si le-a analizat cu mare atentie programele electorale.

Alegeri europarlamentare: Cum arata sondajele cu 6 zile inainte de alegeri

In perioada 23-26 mai, 2019, cetatenii Uniunii Europene (UE) vor alege un nou Parlament European. Din actualul Legislativ al UE fac parte 751 de reprezentanti. Dupa alegerile din luna mai, numarul acestora va fi redus pana la 705, in urma iesirii Marii Britanii din UE.

In Romania si R. Moldova cetatenii sunt chemati la urne pe 26 mai pentru a vota reprezentantii Romaniei in Parlamentul European. Tot in aceasta zi, acestia vor trebui sa raspunda la doua intrebari cuprinse in referendumul pentru justitie organizat la initiativa presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis.