Igor Dodon a semnat astazi decretul pentru numirea ex-deputatei PD, Galina Balmos, in functia de consilier al presedintelui.

Publicat:19.11.2019, 11:21

Anuntul a fost facut de seful statului pe pagina sa de facebook. Dodon mentioneaza ca a lucrat alaturi de Balmos in guvernul Tarlev si Greceanii intre anii 2007-2009. Aceasta a fost si deputata a fractiunii PCRM.

Igor DODON, PRESEDINTELE RM: "Am semnat decretul de numire a doamnei Galina Balmos in functia de consilier al Presedintelui Republicii Moldova in domeniul social.

Tin sa mentionez ca am activat impreuna cu doamna Balmos in guvernul Tarlev si in guvernul Greceanii, in anii 2007-2009, ea detinind functia de ministru al protectiei sociale, familiei si copilului. De asemenea, Galina Balmos a fost deputat in Parlamentul Republicii Moldova.

Sunt convins ca Galina Balmos dispune de experienta necesara pentru a continua implementarea politicilor sociale eficiente intru binele cetatenilor si stabilirea unei conlucrari productive cu ministerul de profil"

Din aprilie 2009 si pana in prezent Galina Balmos ocupa functia de deputat in Parlamentul Republicii Moldova. A fost membra a fractiunii PCRM in perioada 2009–2015 si deputat neafiliat (2015–2017). Dupa parasirea fractiunii in decembrie 2015, a fost exclusa din PCRM, iar in martie 2017 a aderat la fractiunea parlamentara a Partidului Democrat din Moldova.

In perioada 2007–2009 demnitara a detinut functia de ministru al protectiei sociale, familiei si copilului in trei guverne succesive (Tarlev II, Greceanii I si II).

Conform declaratiilor depuse de Galina Balmos, aceasta este posesoarea unui apartament in Straseni, detinut in 1/3 cota parte, si un automobil Toyota Corolla.