Mariana Durlesteanu a fost asigurata ca Partidul SOR nu va semna pentru inaintarea candidaturii sale la functia de prim-ministru. Contactata de PRO TV, Durlesteanu spune ca invitatia a venit din partea mai multor partide politice, insa, SOR nu face parte din acestea. Candidata inaintata de PSRM a dat asigurari ca este un candidat apolitic si a acceptat invitatia partidelor doar pentru a ajuta cetatenii Republicii Moldova.

Publicat:11.02.2021, 20:00

Mariana DURLESTEANU,CANDIDATUL PROPUS DE PSRM LA FUNCTIA DE PRIM-MINISTRU: ,,Nu am fost propusa de catre PSRM. Eu am fost propusa ca o persoana apolitica si am spus ca vin pentru cetatenii RM, pentru a asigura o situatie economica durabila.

Am vazut acum decizia doamnei presedinte, nu am dreptul sa o comentez. Am zis si o mai zic inca o data, nu voi umbla prin birourile politice, nu este scopul meu, nu am facut-o niciodata. S-a purces la procesul la care s-a purces. Cu doamna Sandu si doamna Gavrilita am crescut pe aceeasi platforma de profesionalisti, nu am ce comenta nici sa dau aprecieri nici la una nici la alta. Decizia mea pentru realitatea respectiva a fost doar sa vin sa fac o schimbare pana la alegerile anticipate.

Intrebata de catre cine a fost invitata ca sa fie candidatura unui nou prim-ministru, Durleasteanu spune ca a primit invitatie din partea mai multor partide, insa din acesta nu face parte si Partidul SOR. Totodata Mariana Durlesteanu a refuzat sa dea numele partidelor care au venit cu aceasta initiativa.
 

Mariana DURLESTEANU,CANDIDATUL PROPUS DE PSRM LA FUNCTIA DE PRIM-MINISTRU: ,,Eu am primit invitatie de la cateva partide, dar nu SOR, nu cunosc Partidul SOR, nu am nicio comunicare cu ei. Eu nu am vazut semnaturile. Am avut o solicitare. Si pentru mine o astfel de decizie nu a fost atat de usoara, dar scopul a fost in primul rand de a face ceva pentru cetatenii Republicii Moldova."
 

Durlesteanu spune ca a fost asigurata de catre partidele care i-au solicitat candidatura ca deputatii Partidului SOR nu au votat, dar nu ne poate spune cine i-a oferit aceste asigurari.

,,Mie mi s-a asigurat ca ei nu au votat. Nu am comunicat cu niciunul din ei si nu cred ca pot comunica pentru ca stiu dosarul Kroll, dar nu pot sa dau apreciere parlamentarilor care au fost alesi de catre popor. Lista va fi verificata, eu nu am vazut-o si nu am dreptul sa ma exprim", mentioneaza Mariana Durlesteanu.

Candidata inaintata de PSRM spune ca este necesar un echilibru intre presedintie, parlament si executiv si ea isi doreste curatirea parlamentului, iar ea si-a asumat pozitia de apolitic si spune ca nu va avea treaba cu niciun partid politic.

Desi spune ca nu cunoaste pe nimeni din Partidul SOR si a fost asigurata ca niciun deputat din fractiune nu a votat, Durlesteanu a refuzat sa raspunda daca va renunta la candidatura in cazul in care va vedea semnatura deputatilor SOR pe lista.

Mariana DURLESTEANU, CANDIDATUL PROPUS DE PSRM LA FUNCTIA DE PRIM-MINISTRU: ,,Eu nu pot sa va spun acum nimic pentru ca doamna presedinte trebuie sa se expuna, la fel si Curtea Constitutionala, daca ei au semnat-o benevol… . Eu nu am treaba cu Partidul SOR."

Privind relatiile cu PSRM, Durlesteanu spune ca este in relatii bune cu Zinaida Greceanii, ca fosta colega.

,,Sunt in relatii omenesti cu doamna Greceanii ca fosta colega. O apreciez si pe doamna Gavrilita si pe Maia Sandu. Va zic foarte clar, noi, diaspora am votat schimbarea", a declarat Durlesteanu.