Fostul avocat al lui Vlad Filat, Igor Popa, a depus o plangere penala pe numele ex-premierului la Procuratura din orasul Frankfurt, Germania. Asta pentru ca Filat ar fi facut declaratii "mincinoase" despre aparator. Intr-o reactie pe facebook, fostul premier a scris ca este gata sa raspunda la orice intrebare.

Publicat:14.02.2020, 19:05

Intr-un comunicat, casa de avocatura „Popa si Asociatii” a scris ca plangerea depusa pe numele fostului premier este pentru defaimare si insulta. Asta dupa ce Vlad Filat a vorbit, la o emisiune TV, despre anumite actiuni in care ar fi fost implicat Igor Popa. Filat a declarat ca inainte de a fi arestat a mers acasa la viitorul sau avocat si ca acesta, cel mai probabil, stia de viitorul sau arest. Totodata, Filat a vorbit despre preluarea unor sume de bani si si-a exprimat regretul ca l-a ales pe Popa in calitate de avocat.

Casa de avocatura „Popa si Asociatii”

“Precizam ca avocatul Igor Popa a fost denigrat si a fost raspandita o informatie falsa, deoarece s-a dorit inlaturarea acestuia din dosar, pentru ca la un moment dat devenise incomod pentru anumite persoane, inclusiv din anturajul lui Vlad Filat.”...scrie in comunicat.

Astazi, Vlad Filat a venit cu o reactie pe facebook la acest subiect.

Vlad FILAT, FOSTUL PREMIER AL RM: “Abia astept sa am oportunitatea sa prezint probele procurorilor germani despre modul in care a inteles asa numitul avocat Igor Popa sa ma reprezinte. Ce tine de actiunile mele vizavi de el, nu in Germania, nu la Cahul, nu in alta parte, dar la Chisinau voi oferi informatii ulterior.”

Urmarirea penala a fost initiata in Germania deoarece avocatul Igor Popa are statutul de rezident permanent si este inregistrat la Camera Avocatilor din Frankfurt, Germania.