Fratele presedintelui Igor Dodon ar gestiona doua firme care asigura majoritatea institutiilor publice, inclusiv scoli sau unitati militare, cu dezinfectanti. Declartiile vin de la Renato Usatii, candidat la prezidentiale, care sustine ca familia presedintelui ar castiga zeci de milioane de lei. Presedentia nu a raspuns deocamdata la acuzatii.

Publicat:16.09.2020, 20:38

Renato USATII, CANDIDAT LA PREZIDENTIALE: „Daca astazi va uitati la carabinieri, in scoli, peste tot vor aparea cateva denumiri. Una ar fi „Chemistry Trading” SRL si „Chemix Group” Aceste companii sunt ale fratelui lui Igor Dodon.”  

Renato Usatii sustine ca familia presedintelui ar castiga zeci de milioane de lei de pe urma acestor contracte, iar fostul sef al Agentiei Nationale pentru Sanatate Publica, Nicolae Furtuna, ar sti despre aceasta schema si ca el ar fi oferit autorizatii acestor firme.

Renato USATII, CANDIDAT LA PREZIDENTIALE: Domnul Furtuna stie si o sa vina ziua cand va recunoaste. El a fost in toata aceasta perioada santajat pentru ca are un dosar tinut la CNA-ul lui Flocea.”

Telefonat de noi, Nicolae Furtuna, care acum o saptamana si-a dat demisia de la ANSP dupa ce a declarat ca cei care au murit de Covid au fost o povara, a refuzat sa vorbeasca cu noi la acest subiect.

„- Aveti un minut?

 - Fiti sanatoasa, eu sunt in concediu. Nu ma deranjati macar in perioada concediului.

- Domnule Furtuna, vrem sa va rugam sa comentati niste acuzatii care vi se impun. 

- Multumesc frumos, eu sunt in concediu. La revedere!”

CNA a negat ca Furtuna ar avea vreun dosar. Am solicitat o reactie si de la responsabilii de la Presedintie, dar deocamdata nu am primit niciun raspuns. Reanato Usatii a fost inregistrat pentru a candida la prezidentiale, saptamana trecuta de catre CEC. Acesta va fi primul in buletinul de vot.