Fostul secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, asigură cetățenii că riscuri militare la adresa țării noastre nu sunt în prezent, însă chiar și așa, Federația Rusă își continuă campaniile de descreditare și dezinformare în Republica Moldova. Declarațioa a fost făcută în cadrul emisiunii În Profunzime.

Publicat:12.09.2024, 21:15

Mircea GEOANA, FOSTUL SECRETAR GENERAL ADJUNCT AL NATO: „Nu există riscuri de natură militară la adresa Republicii Moldova. Faptul că Republica Moldova are doi vecini, Ucraina într-un război prelungit, dar care rezistă și care are resurse să izbutească în acest război, este un lucru bun și pentru Republica Moldova și de asemnea România, al doilea vecin cu o relație cu tot cu specială cu Republica Moldova, ca țară NATO, ca țară Uniunea Europeană, cred că reprezintă un climat de securitate pentru Republica Moldova.”

Totuși, oficialul român susține că Federația Rusă continuă să deruleze o amplă campanie de dezinformare în interiorul țării noastre, mai ales acum când suntem într-un an electoral. În acest cotext, Geoană afirmă că o participare cât mai bună la referendumul din 20 octombrie ar asigura drumul țării noastre în comunitatea europeană. 

Lorena BOGZA, PREZENTATOARE PRO TV: „Ne pregătim pentru două scrutine foarte importante în Republica Moldova, pentru alegerile prezidențiale și referendumul pentru integrarea europeană. Întrebarea este, cum va încerca Rusia să modifice rezultatul acestor alegeri?”

Mircea GEOANA, FOSTUL SECRETAR GENERAL ADJUNCT NATO: Știm bine că Federația Rusă derulează, în timp ce vorbim, o amplă campanie de dezinformare, de descriditare, atacuri hibride, atacuri cibernetice, știri false și o face și în Republica Moldova. Nu este vorba doar despre securitatea militară, ci și cea energetică și cea cebernetică, cea democratică și de aceea, cred că cel mai important aliat în această luptă împotriva dezinformării sunt cetățenii Republicii Moldova și presa independentă din Republica Moldova. Acest referendum și alegerile prezedențiale sunt extrem de importante pentru viitorul Republicii Moldova, ca să poată să iasă din blestemul geografiei și să ajungă acolo unde este locul, alături de România, alături de toți într-o Europă democratică și prosperă.”

Alegerile prezidențiale din acest an vor avea loc pe data de 20 octombrie, în aceeași zi cu referendumul privind aderarea la UE.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.