Igor Dodon a fost testat la Covid-19, iar testul a aratat negativ. Acesta ne-a dat de inteles ca nu-i este frica de virus si spune ca atata timp cat nu este o lege care sa impuna purtarea mastii peste tot, el va decide unde sa o poarte. Asta dupa ce a mers in mai multe vizite fara sa ia masuri de protectie, inclusiv pe la casele unor veterani.

Publicat:15.05.2020, 19:48

Igor DODON, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA: „- De ce nu respectati dispozitiile Comisiei pentru Situatii Exceptionale? - Care? -Sa tau acasa sau...? In primul rand, in RM la aceasta etapa nu este o norma prin care impune purtearea mastilor de protectie. Eu special inainte de emisiune am sunat-o pe doamna Dumbraveanu si am intrebat-o inca odata.”

Acesta a fost raspunsul presedintelui atunci cand l-am intrebat de ce se afiseaza pe la evenimente sau in diferite vizite prin localitati fara sa ia masurile de protectie dictate de cei de la Guvern. Acesta ne-a spus ca decide singur unde sa poarte o masca si ne-a dat de inteles ca nu-i este frica de coronavirus.

Igor DODON, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA: „Ceea ce ti-i dat, nu scapi, daca va fi dat sau va fi asa sortit sa ma imbolnavesc asa va fi.”

Totodata, uitand ca este stare de urgenta, iar vetaranii sunt in grupul celor cu risc sporit de imbolnavire, presedintele sustine ca faptul ca a mers in vizita la unii dintre ei este un exemplu frumos.

Igor DODON, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA: „Dumneavoastra va imaginati ce bucurie au persoanele acelea cand presedintele tarii intra la dansul in apartament sau vine la dansul acasa. Iaca am mers saptamana trecuta la un veteran din Basarabeasca, dar nimeni in vecii vecilor, n-a fost picior de presedinte pe acolo. Presedintele tarii a mers, i-a dat un buchet de flori e frumos.”

Dodon sustine totusi ca a fost testat la coronavirus.

Igor DODON, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA: „Am fost testat odata la Civid atunci cand unii membri au fost testati pozitiv, atunci am achitat din cont propriu si am facut testul si a fost negativ...”

Avand in vedere ca astazi expira starea de urgenta, din nou inaintea Comisiei pentru situatii Exceptionale, Igor Dodon a anuntat ca de maine e posibil sa se deschida salaonele de frumusete, dar nu si salile de sport sau centrele comerciale.

Igor DODON, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA: „Eu singur mergeam la sala de sport la fiecare doua zile, in regim normal. Eu tot vreau mai repede sa deschida salile de sport, dar fac in fiecare dimineata flotari sa ma mentin in forma.”

Starea de urgenta se incheie astazi, iar deseara Comisia pentru situatii Exceptionale va emite ultima dispozitie.