Igor Dodon este asteptat si astazi la Curtea de Apel Chisinau. Acolo, magistratii urmeaza sa examineze recursul depus de avocatii fostului presedinte cu privire la anularea deciziei instantei de a-i fi prelungit arestul la domiciliu pentru 30 de zile. 

Ultimul update: 29.07.2022, 14:46 Publicat:29.07.2022, 14:39

Ieri, a fost amanata sedinta la care magistratii de la Curtea de Apel urmau sa decida daca il elibereaza pe Igor Dodon din arest la domiciliu. Decizia a fost luata la solicitarea avocatilor.

Pe 21 iulie, magistratii de la Judecatoria Ciocana au decis ca fostul presedinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, sa ramana in arest la domiciliu pentru urmatoarele 30 de zile. Asta, dupa ce procurorii anticoruptie au cerut prelungirea arestului preventiv.

La data de 24 mai, Igor Dodon, a fost retinut pentru 72 de ore. De asemenea, a fost retinut pentru 72 de ore si cumnatul sau, Petru Merineanu, care, in timpul perchezitiilor, a incercat sa manance o recipisa. Procuratura Anticoruptie in comun cu CNA si SIS au descins cu perchezitii la domiciliul lui din capitala, la casa parinteasca, dar si la baza de odihna din Sadova care ii apartine acestuia.

Fostul presedinte este banuit de corupere pasiva, tradare de patrie si acceptarea finantarii partidului politic de catre o organizatie criminala. 

Asta, dupa ce in mai 2020, deputatul Iurie Renita a publicat un video in care se vede cum Igor Dodon, primeste o punga neagra de la Vlad Plahotniuc.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.