Igor Dodon lanseaza o noua declaratie ofensatoare in adresa Maiei Sandu, care ar putea fi principala lui contracandidata si la prezidentialele din aceasta toamna. Seful statului o numeste pe lidera PAS o unealta a fortelor din strainatate, careia nu ii pasa de tara, pentru ca nu are copii. Maia Sandu nu a venit cu o replica deocamdata.

Publicat:14.08.2020, 17:13

Igor DODON, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA:“Aveti doua variante mai departe. Primul – vine unul alde Plahotniuc si atunci veti spune dati-i moldoveanului mintea cea de pe urma. Sau o sa vina una de la Harvard, care o sa aiba comanda din afara tarii. O sa aiba joistik, i se va spune sa stea, va sta… da ce se intampla in tara nu o intereseaza, pentru ca ea aici copii nu are. Nu o intereseaza nimic.”

Nu este prima data cand Dodon face afirmatii jignitoare sau discriminatorii la adresa Maiei Sandu. Anterior, presedintele a avut niste declaratii, pe care Consiliul pentru Asigurarea Egalitatii le-a catalogat drept sexiste.

Igor DODON, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA: “Stimati barbati de pe dreapta, a venit o doamna cu o initiativa, da voi, ca gentilmoni ce ati facut? Ati trimis-o mai departe. Ne po patanschi.”

Astazi, Igor Dodon a vorbit la emisiunea pe care tot el si-o produce despre rivalii sai politici. Referindu-se la prezidentiale, el a declarat ca scrutinul nu va fi amanat si a dat de inteles ca va anunta daca va candida peste cateva saptamani, dupa prezentarea raportului de activitate.

Igor DODON, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA: “Dupa ce o sa fac raportul, va promit ca in perioada imediata, inceputul lunii septembrie o sa va spun exact, particip sau nu. Decizia o sa o aflati.”

Raportul pentru mandatul de presedinte este aproape gata, spune Dodon. Acesta promite ca foile cu promisiunile indeplinite de el vor ajunge la toti, de parca ar fi vorba de un pliant electoral.

Igor DODON, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA: “Iata va fi asa un raport de activitate, ne pregatim. Raportul de activitate il voi difuza masiv."

Pe 1 noiembrie vor avea loc prezidentialele. Maia Sandu si-a anuntat candidatura. Igor Dodon inca nu.