Igor Dodon spune ca ar fi gata de discutii privind posibila sustinere a candidaturii lui Andrei Nastase la functia de prim-ministru. Liderul PSRM spune ca nu face comparatie, dar Durlesteanu da dovada de caracter si il indeamna pe Nastase sa-si "numere soldatii".

Publicat:26.02.2021, 10:28

Igor DODON, LIDERUL PSRM: ,,Noi suntem gata sa examinam orice varianta, dar eu am vazut unele declaratii in care spune pe cine nu o sa accepte. Andrei, numarati intai soldatii tai. Hai sa fim oameni seriosi.

Sa spui ca de la socialisti nu ii accepti pe toti... iar vrei sa ii treci prin teste de integritate sau ce?

Noi suntem gata sa discutam, haideti si vom discuta.

Iesiti si spuneti: ,,Eu, candidat la functia de prim-ministru, Andrei Nastase am atatea semnaturi". Mie imi pare ca nu sunt toti din fractiunea dumneavoastra si tu stii.

Trebuie sa dai dovada de caracter. Nu vreau sa compar, dar Mariana Durlesteanu da dovada de caracter si atunci cand toti i-au sarit in cap, ea a spus ca merge pana la sfarsit."

La 11 februarie, zi in care Natalia Gavrilita a venit in Parlament pentru a prezenta componenta Guvernului si de a NU cere votul de incredre. PSRM a venit cu propria candidatura la functia de prim-ministru, inaintand-o pe Mariana Durlesteanu. Tot in acea zi reprezentantii Platformei DA au anuntat ca il inainteaza la functia de premier pe Andrei Nastase.