Igor Dodon a infirmat zvonurile ca ar urma sa devina prim-ministru. Totodata, a declarat ca dupa ce va deveni, din nou, lider al PSRM, va pune in discutie formarea unei majoritati in Parlament cu cei de la PAS, desi a primit deja un refuz in acest sens. Cat despre dizolvarea legislativului si alegeri anticipate, Dodon a spus ca totul depinde de vointa socialistilor.

Publicat:20.11.2020, 19:01

In cadrul emisiunii sale saptamanale, care mai nou, se numeste “Presedintele Igor Dodon Raspunde”, presedintele in exercitiu a negat zvonurile precum ca ar putea deveni prim-ministru pana la sfarsitul acestui an.

Igor DODON, PRESEDINTELE IN EXERCITIU: “Mari aberatii, asta ar fi cea mai mare greseala din partea mea acum. Mandatul presedintelui Igor Dodon este pana pe data de 23 decembrie. Pana la depunerea juramantului urmatorului presedinte, eu nu voi da demisia si nu am de gand sa merg la functii si la combinatii de acestea.”

Cat despre declansarea alegerilor parlamentare anticipate, Igor Dodon sustine ca decizia apartine socialistilor.

Igor DODON, PRESEDINTELE IN EXERCITIU: “Formula dizolvarii acestui Parlament, tine de partidul socialistilor. Noi vom fi aceea care decidem cand si cum. Cum poate fi dizolvat. Guvernul Chicu nu va pleca in demisie. Noi nu examinam varianta ca cineva sub presiune sa impuna acest guvern sa scrie, sa-si ceara demisia din propria initiativa.”

Totodata, Dodon spune ca nu crede ca pana la sfarsitul anului va fi formata o noua majoritate parlamentara.

Igor DODON, PRESEDINTELE IN EXERCITIU:  "Dupa anul nou, cand revin in fruntea PSRM, PSRM-ul va examina oportunitatea crearii sau nu a coalitiilor pe termen scurt si pe termen mediu. Cel mai probabil, daca se vor crea coalitii, vor fi in jurul sau cu participarea partidului socialistilor. Ideal ar fi crearea coalitiei largi cu partidele de dreapta si stanga. Dodon cu PSRM si PAS.”

Dupa ce a fost invins in alegeri, Igor Dodon a anuntat ca, dupa ce isi va incheia mandatul de presedinte, va reveni la sefia Partidului Socialistilor.