Igor Dodon anunta ca se va adresa Comisiei de la Venetia in privinta proiectului pe care Maia Sandu l-a propus parlamentului privind modificarea Legii Procuraturii.

Publicat:09.11.2019, 10:48

Despre acest lucru seful statului a anuntat pe pagina sa de facebook. Acesta se arata sigur ca verdictul instantei va fi unul negativ.

Astfel presedintele s-a adresat premierului Maia Sandu si o indeamna sa se gandeasca inca o data la consecintele pe care le-ar putea avea demiterea guvernului, daca va fi sustinuta motiunea de cenzura in parlament.

Ieri Igor Dodon, dar si deputatii socialisti au incercat sa o convinga pe Maia Sandu sa-si retraga proiectul de asumare de raspundere pentru modificarea Legii Procuraturii prin care se vrea propunerea candidatilor pentru functia de procuror direct de catre prim-ministru. Acestia au purtat mai multe discutii, dar nu au reusit sa ajunga la un consens. Astfel premierul a iesit in fata deputatilor la sedinta plenului si si-a prezentat proiectul de lege.

Nemultumiti, socialistii au depus o motiune de cenzura, care urmeaza sa fie analizata de Comisia Numiri si Imunitati, iar saptamana viitoare va fi discutata la o noua sedinta a parlamentului.