Igor Dodon spune ca eliberarea fostului premier ar fi fost determinata de anumite actiuni ale guvernului Sandu. Justitia lui Dodon l-a eliberat pe Filat, declara in replica Maia Sandu. Democratul Dumitru Diacov sustine ca a vorbit astazi la telefon cu fostul premier, iar vicepresedintele PPDA, Alexandru Slusari, crede ca Filat nu merita sa fie lasat in libertate.

Publicat:03.12.2019, 20:49

Intr-o declaratie pentru portalul Unimedia, Igor Dodon spune ca decizia a fost o surpriza, care ar putea fi explicata prin unele actiuni ale fostului guvern. La randul sau, Maia Sandu, afirma ca executivul pe care l-a condus nu are nicio legatura cu decizia Judecatoriei Chisinau si spune ca totul s-a facut la comanda sefului statului.

Maia SANDU, FOSTUL PRIM-MINISTRU AL REPUBLICII MOLDOVA: “Acuzatiile lui Dodon la adresa echipei mele sunt aberante, iar complicitatea penitenciarului 13, care prezinta o hartie datata cu ziua demiterii guvernului, este o facatura grosolana. Dodon este cel care controleaza judecatorii si protejeaza coruptii. “

Intre timp, democratul Dumitru Diacov ne-a spus ca se bucura pentru Vlad Filat si chiar a discutat la telefon astazi cu el, la 30 de minute de la iesirea de dupa gratii.

Iar vicepresedintele PPDA pune la indoiala aceasta eliberare.