Presedintele Parlamentului, Igor Grosu, spune ca au fost indentificate pesoanele care au facut anunturile false cu bomba, iar indivizii sunt din state neprietenoase Republicii Moldova. 

Ultimul update: 28.07.2022, 15:58 Publicat:28.07.2022, 15:27

„Da, alertele cu bomba continua pentru ca cei care vin cu astfel de amenintari au inteles ca unii sunt de aici de pe loc, altii sunt din afara tarii. Nu am informatii din care destinatii, dar sunt din destinatii neprietenoase noua”, a mentionat Grosu. 

La data de 5 iulie, politia a fost anuntata, printr-un email, ca Parlamentul, Guvernul, toate sediile judecatoriei Chisinau, spitalul republican, dar si Aeroportul ar fi minate. La scurt timp, oamenii legii au fost alertati si despre amplasarea obiectelor explozibile in sediile centrelor multifunctionale si la cateva primarii din tara.

Alertele false cu bomba continua si pana in prezent, la Aeroportul International Chisinau fiind a treia alerta in ultimele 24 de ore. 

Conform legislatiei, autorii ar putea fi amendati cu peste 40 de mii de lei sau condamnati la 2 ani de inchisoare. Potrivit politiei, pentru fiecare alerta falsa, statul cheltuie cel putin 15 mii de lei. In functie de complexitatea actiunilor de verificare, suma ar putea ajunge la zeci de mii de lei.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.