Presedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, a declarat, sambata, ca tara noastra are toate "ingredientele" pentru a indeplini cerintele de aderare la Uniunea Europeana. Intrebat cand crede ca Republica Moldova va deveni membru cu drepturi depline al Uniunii Europene, seful legislativului de la Chisinau a spus ca totul depinde de autoritatile din Moldova, cat de repede se vor mobiliza si vor munci. 

Publicat:18.06.2022, 16:35

"Nu am sa pun un orizont, dar stiu un lucru - noi nu asteptam scurtaturi, sa ni se ofere sa ardem etape. Noi stim ca trebuie sa facem totul ca la carte. Noi trebuie sa consolidam institutiile noastre, sa demonstram rezilienta, in special in crize, pentru ca atunci vezi cat de sustenabil este statul prin institutiile tale. Avem reforme si angajamente foarte clare in proces: reforma justitiei, combaterea coruptiei, asigurarea securitatii energetice. Toate lucrurile acestea sunt pe ordinea de zi. Noi o sa ne miscam repede, nu in detrimentul calitatii, bineinteles. O sa apelam neaparat la experienta colegilor, dansii au parcurs deja si au invatat lectiile, vrem sa preluam din aceasta experienta. Cu alte cuvinte, noi la Chisinau avem toate ingredientele pentru a ne misca repede, avem o majoritate parlamentara, avem Guvern, Presedintia sustine toate aceste reforme. Acum totul va depinde de noi, cat de repede ne mobilizam, iar eu va garantez ca lucrurile se vor misca repede, bineinteles tinand cont de toate rigorile si standardele internationale", a spus Igor Grosu in cadrul conferintei dupa sedinta comuna a Parlamentelor Moldovei si Romaniei. 

Astazi, la Chisinau, a avut loc prima sedinta comuna a Parlamentelor de la Chisinau si Bucuresti. In urma intrunirii, a fost adoptata si semnata o declaratie comuna, in care cele doua state se angajeaza sa coopereze pentru dezvoltare reciproca, mai ales in contextul in care Republica Moldova a fost invitata sa devina stat candidat pentru aderarea la Uniunea Europeana.