Ilan Sor a fost lipsit de imunitate parlamentara. Toti deputatii prezenti in plen si-au dat votul pentru, la solicitarea procurorului general interimar. Procedura a avut loc in lipsa fostului primar de Orhei.

Publicat:15.08.2019, 21:10

In dupa amiaza acestei zile, Dumitru Robu, numit in functia de procuror general interimar la sfarsitul lunii iulie, in lipsa unui concurs public, a cerut ridicarea imunitatii parlamentare a lui Ilan Sor.

Dumitru ROBU, PROCUROR GENERAL INTERIMAR: “Exista probe concludente a infractiunii de abuz de serviciu de care administratorul unei banci in interesul unui grup criminal organizat.”

Este nevoie ca Sor sa fie tras la raspundere in fata legii la fel ca si oricare alta persoana, fapt care ar putea contribui la identificarea complicilor, se justifica procurorul.

Dumitru ROBU, PROCUROR GENERAL INTERIMAR:Intreaga societate vrea sa afle cu adevarat ce s-a intamplat cu frauda bancara. Va rog sa sustineti.”

Robu a fost luat la intrebari de colegii lui Sor.

Marina TAUBER, DEPUTAT PARTIDUL SOR: “Dvs, ca si profesionist, va este confortabil sa primiti comenzi de la Dodon si Nastase?"

Dumitru ROBU, PROCUROR GENERAL INTERIMAR: “Nu primesc indicatii de la nicio persoana.”

Intre timp, deputatul PAS, Lilian Carp, a spus ca si colegii de fractiune ai lui Sor trebuie trebuie sa fie lipsiti de imunitate. 

Lilian CARP, DEPUTAT ACUM:“Vedeti ca el nu e in sala, dar sunt altii tot implicati. Iaca este, iaca nu-i.”

Dumitru ROBU, PROCUROR GENERAL INTERIMAR:“Abia se face claritate.”

Ilan Sor a fost dat anterior in cautare nationala si internationala dupa disparitia lui din viata publica. Acesta a fost condamnat de prima instanta la sapte ani si jumatate de inchisoare pentru fraude la BEM. El se declara nevinovat.