Ilan Sor ar avea legatura directa cu contractul de concesionare a Garilor Auto, iar responsabil de asta s-ar face Agentia Proprietatii Publice, inclusiv fostul director al institutiei, Vladimir Baldovici. Asta a declarat la emsiunea Lorenei Bogza deputatul Igor Munteanu. In replica, Vladimir Baldovici spune ca acuzatia are tenta politica.

Publicat:14.02.2020, 20:09

Lorena BOGZA, PREZENTATOARE PRO TV: “Care este legatura lui Ilan Sor si contractul de concesionare a garilor Auto?” 

Igor MUNTEANU, DEPUTAT PPDA: ”Ilan Sor probabil are legatura directa cu acest contract de concesionare pentru ca X- Factor este compania care a lucrat pentru anumite constructii pentru Avia Invest.” 

Deputatul Platformei DA, Igor Munteanu, sustine ca contractul de concesionare este unul netransparent - nu sunt clare investitiile care se vor face si nici nu exista o garantie ca lucrarile de reconstructie a garilor si statiilor auto vor fi incheiate la timp. 

Igor MUNTEANU, DEPUTAT PPDA: ”In general acest contract de concesionare este unul nociv. Schimbarea repetata a administratorilor este extreb de grava.” 

Lorena BOGZA, PREZENTATOARE PRO TV:Cine sunt cei responsabili pentru aceasta situatie ?” 

Igor MUNTEANU, DEPUTAT PPDA: “Responsabili sunt cei de la APP, era dl Baldovici, cand l-am audiat acesta zice ca era fascinat.”

La polul opus, fostul director de la Agentia Proprietatii Publice, Vladimir Baldovici, afirma ca declaratiile facute de Munteanu sunt politice si lipsite de probe. 

In decembrie 2018, dupa un concurs cu un singur participant, Agentia Proprietatii Publice a dat in concesiune toate garile si statiile auto din Moldova firmei „Garile Auto Moderne”, pentru o perioada de 25 de ani.