Intorsatura de situatie. Desi anul trecut dupa ce au fost expulzati cetatenii turci, PAS si PPDA ziceau ca acest lucru s-a facut la indicatia presedintelui Igor Dodon in schimbul reparatiei presedintiei, astazi presedintele Comisiei securitate nationala si deputatul PPDA, Chiril Motpan, care se ocupa de anchetarea privind expulzarea profesorilor turci, sustine ca presedintele nu a avut nicio atributie la acest caz.

Publicat:02.08.2019, 11:25

Motpan sustine ca numele sefului statului nu a aparut nicaieri in rapoartele pe care le-au obtinut pana la aceasta etapa.

„Presedintele Igor Dodon nu apare nicaieri in rapoartele prezentate, nici in declaratiile facute de invitati la aceste audieri. Nu a aparut niciun nume de politician. Noi putem doar presupune ceva, dar consider ca totusi nu a avut nicio atributie la cazul dat” a declarat Chiril Motpan.

Mai mult, deputatul PPDA sustine ca de tot s-ar face vinovat Vlad Plahotniuc.

„Eu cunosc foarte bine ca in acea perioada unicul care putea sa ia decizii in tara asta, era nimeni altul decat Vladimir Plahotniuc. eu pot presupune ca ar fi el chiar in spatele acestei decizii, dar inca o data repet, ramane sa constate acest lucru organul de urmarire penala” a mai spus Motpan.