Ministrul de Interne a instalat si inaugurat un crucifix in cladirea MAI. Alaturi de doi mitropoliti, Nastase a aparut in fata presei laudandu-si fapta printr-un discurs pe care l-a citit de pe foaie. In acelasi timp un grup de atei au venit sa protesteze in fata institutiei. „Lasati-ma sa-mi traiesc cele mai frumoase clipe, poate, din cei 44 de ani ai mei, sa am alaturi doi mitropoliti”. a spus Nastase.

Publicat:16.09.2019, 10:25

„Intr-o societate adesea dezbinata precum cea din Republica Moldova, momentele de unitate si de comuniune au o valoare aparte.

De aceea ma bucura si ma onoreaza ca astazi, in incinta Ministerului Afacerilor Interne, putem transmite, in prezenta celor ce pastoresc pe acest pamant credinta noastra stramoseasca, un mesaj de unitate, prin inaugurarea unui crucifix care sa aminteasca tuturor celor care activeaza in structurile MAI ca oastea e crestina.

Va cer ingaduinta de a cita din prima epistola catre Corinteni:

"cuvantul Crucii, pentru cei ce pier, este nebunie; iar pentru noi, cei ce ne mantuim, este puterea lui Dumnezeu."

Politistii, carabinierii, salvatorii, toti cei care poarta uniforma Republicii Moldova nu ar putea misca nici macar un graunte fara puterea lui Dumnezeu si a Sfintei Cruci. Si ma bucura ca de astazi inainte, in sediul Ministerul Afacerilor Interne, depozitarul si aparatorul democratiei si statului de drept, va dainui un simbol care sa ne aminteasca cat de trecatori suntem si ca toata autoritatea noastra nu ar valora nimic fara puterea harazita de Cel de Sus.

Sigur ca in tara noastra exista un larg spectru de confesiuni, iar toti cetatenii sunt egali in fata legii si a statului. Insa valorile noastre isi au fundamentul in credinta crestina. Iar statul nostru se bazeaza pe conlucrarea cu toti cei care, in numele credintei stramosesti, au grija de sufletele credinciosilor din tara.

Asa cum am facut apel la cooperare loiala intre institutiile statului, spre binele oamenilor, cred cu tarie in cooperarea duhovniceasca intre cele doua Mitropolii, intru vindecarea ranilor unei societati inca bolnave.

Ministerul Afacerilor Interne, ca purtator al raspunderii fata de respectarea oranduirii lumesti, va fi primul Dvs partener - pentru ca fara tamaduirea sufletelor, nu avem cum sa ne ingrijim de legea faurita de om.

Inaltpreasfiintiile Voastre, va invit sa inauguram cel mai important simbol al credintei noastre, care va servi drept pavaza pentru toate actiunile ce vor fi savarsite, spre binele oamenilor, de Ministerul Afacerilor Interne.”, a spus Andrei Nastase in discursul sau. Ministrul de Interne si-a indemnat subalternii sa-si faca cruce atunci cand vor intra in biroul sau.

„Ori de cate ori veti ajunge in biroul unui ministru sau al unui secretar de stat, treceti mai intai de toate pe la crucifix.”, a spus Nastase.

Discursul lui Nastase a fost huiduit de un grup de atei care protesta afara. Acestia s-au aratat nemultumiti de actiunile ministrului de Interne si l-au acuzat de populism.

Au agatat de cladirea institutiei o panza pe care au scris „Nu mai vrem biserici.”

Nastase nu a venit cu o reactie referitor la nemultumirile protestatarilor.