Ministrul interimar al Justitiei critica decizia Maiei Sandu de a-i oferi paza de stat presedintei Curtii Constitutionale. Fadei Nagacevschi spune ca pentru aviz s-au pronuntat 3 judecatori si se intreaba de ce se acorda paza doar Presedintelui CC sau a fost totusi acordata paza la toti 3 judecatori? Acesta ii indeamna pe magistrati sa nu fie atrasi in jocuri politice.

Publicat:20.04.2021, 15:54

Fadei NAGACEVSCHI, MINISTRUL INTERIMAR AL JUSTITIEI: "Presedintelui Curtii Constitutionale i-a fost acordata de catre stat paza de corp pentru urmatoarele motive:

- Amenintari prin intermediul retelelor de socializare;

- Declaratii nepotrivite al unor politicieni in contextul tensionat de pronuntare a Avizului privind constatarea cirsumstantelor dizolvarii Parlamentului;

- Pe data de 15 aprilie 2021, seara, o persoana necunoscuta a informat, prin intermediul unui apel telefonic ca in sediul Curtii ar exista o bomba.

Nu contest dreptul la paza de corp, dar argumentele comunicate public sunt neclare:

1. Pentru aviz s-au pronuntat 3 judecatori. De ce se acorda paza doar Presedintelui CC sau a fost totusi acordata paza la toti 3 judecatori?

2. A fost inregistrat cazul privind alerta cu bomba la politie. Daca da, cand? Daca nu, de ce?

3. Cand a fost inaintat demersul de acordare a pazei de corp si cand a fost acordata paza de corp?

4. Care declaratii ale politicienilor au fost tratate ca nepotrivite? Cine a decis sa cenzureze declaratiile politicienilor si sa le califice ca potrivite sau nepotrivite?

5. Care amenintari prin intermediul retelelor de socializare au fost tratate ca pericol? Aici intreb in conditiile in care, spre exemplu MJ dupa ce participa la diverse emisiuni sau la sedintele CC este atacat la greu prin intermediul retelelor si nu doar. Care sunt criteriile de evaluare a amenintarilor ca fiind serioase?

Sper reprezentanti ai CC sa nu se lase atrasi in jocuri politice. Ar fi inadmisibil."

Astazi s-a aflat ca acum patru zile, presedintei Curtii Constitutionale i-a fost oferita paza de stat. Informatia a fost confirmata pentru PRO TV de responsabilii de la SPPS. Secretariatul Curtii Constitutionale ne-a spus ca prin demersul acestora s-a solicitat acordarea pazei de stat pentru Domnica Manole.

Citeste si :  Presedinta Curtii Constitutionale, Domnica Manole, a primit paza de stat