La o luna dupa ce fostul avocat al lui Vlad Filat a facut o serie de dezvaluiri despre acesta, negate de Filat, Uniunea Avocatilor a decis sa examineze declaratiile lui Igor Popa. Astfel comisia de etica a uniunii a pornit o procedura disciplinara. Popa spune ca va demonstra ca nu a incalcat nimic.  

Publicat:20.10.2020, 19:16

Presedintele Comisiei pentru Etica si Disciplina din cadrul Uniunii Avocatilor ne-a spus ca ieri, pe data de 19 octombrie, membrii comisiei au decis pornirea procedurii disciplinare in privinta fostului avocat al lui Vlad Filat.

Mihail GAFTON, PRESEDINTELE COMISIEI PENTRU ETICA SI DISCIPLINA AL UAM:  “A fost luata decizia de pornire a procedurii disciplinare. Urmeaza acum sa aiba loc in cadrul procedurii, de stabilit daca este abatere disciplinara sau nu. Daca este inseamna ca urmeaza pasul doi, ce sanctiuni se aplica, daca nu, inseamna ca se inceteaza.”

La randul sau, Igor Popa ne-a spus printr-un mesaj ca va demonstra in cadrul sedintei Comisiei de etica si disciplina care urmeaza sa aiba loc, ca nu a incalcat nimic.  

Igor POPA, AVOCAT: “Filat nu a inteles care este scopul secretului profesional intre avocat si client. Informatiile facute public de mine sunt despre crimele savarsite de Filat si complicii lui.”

In luna septembrie, in cadrul unei emisiuni de la Jurnal TV, fostul avocat al lui Vlad Filat, Igor Popa a decalarat ca ex-premierul ar avea doua case in valoare de 2-3 milioane de euro pe malul lacului Geneva acolo unde si Vlad Plahotniuc ar avea vile, ca acesta ar plati sase mii de euro lunar pentru casa pe care o inchiriaza si s-ar plimba cu un Mercedes S-Class. Totodata, el a afirmat ca Filat si Plahotniuc ar tine si acum legatura. Drept raspuns, Filat a negat acuzatiile si a depus mai multe plangeri la Procuratura Generala si la Uniunea Avocatilor. Declaratiile lui Igor Popa facute despre fostul sau client au starnit atunci un val de indignare in randul colegilor sai de breasla. Mai multi avocai l-au criticat, spunand ca astfel Popa a incalcat Codul Deontologic al avocatului.