La o zi dupa ce a fost eliberat, Vlad Filat a aparut in fata presei. Intr-o conferinta care a durat o ora si jumatate, fostul premier a spus ca el a depus personal solicitarea de a fi eliberat conditionat si ca e doar o coincidenta ca a fost acceptata in ziua in care a cazut guvernul Sandu.

Publicat:04.12.2019, 20:46

Dupa ping-pongul dintre fostul premier Maia Sandu si presedintele Igor Dodon, care se acuza unul pe altul de eliberarea conditionata a lui Vlad Filat, acesta spune ca, de fapt, legea l-a scos la libertate. 

Vlad FILAT, EX-PREMIERUL REPUBLICII MOLDOVA: “Eu personal am depus cererea la administratia penitenciarelor 13, apoi a fost examinata daca toate conditiile sunt intrunite. Pe 12 noiembrie s-a trimis in judecata. Era penultima zi prevazuta de lege pentru depunerea dosarului.” 

Ieri, ministrul justitiei, Fadei Nagacevschi spunea ca Filat ar fi fost vizitat in penitenciar de Olesea Stamate, iar Renato Usatii sustine ca in vizita la fostul premier au fost si oameni apropiati lui Vlad Plahotniuc. La randul sau, Vlad Filat a negat aceste declaratii si spune ca in acesti patru ani a fost vizitat doar de rude si avocati. 

Vlad FILAT, EX-PREMIERUL REPUBLICII MOLDOVA:M-au vizitat: mama, tata, frati, surori. Atat.” 

Intrebat de ce nu a facut publice informatii despre conditiile din penitenciar, acesta spune ca ...

Vlad FILAT, EX-PREMIERUL REPUBLICII MOLDOVA: “Eu am ales sa vorbesc mai putin, conditiile din celula mea le-am facut din resursele proprii. Eu stateam intr-o celula de opt metri si la un moment dat auzeam voci, nu stiu daca va imaginati cum este asta.” 

Desi exista o decizie a judecatoriei prin care Filat a fost eliberat conditionat, acesta nu se simte pe deplin liber. 

Chiar daca Ilan Sor este cel care l-a denuntat pe Filat, cel din urma nu a avut astazi nimic sa-i transmita. I-a zis doar sa fie sanatos.