Liuba Sova si Nicolae Rosca sunt candidatii propusi de Guvern pentru functia de judecator la CC.

Ultimul update: 15.08.2019, 13:23 Publicat:15.08.2019, 13:20

Anuntul a fost facut cu putin timp in urma la sedinta guvernului.

Acum o saptamana, castigatori ai concursului organizat de guvern pentru functia de judecatori la CC au fost anuntati: Liuba Sova, Eduard Serbenco, Vladimir Grodsu si Nicolae Rosca.

Astazi Maia Sandu a declarat ca Parlamentul a solicitat ca o decizie finala privind cei doi candidati care trebuie sa fie propusi de guvern sa fie luata cat mai curand, astfel au fost inaintati Liuba Sova si Nicolae Rosca.

La concurs au participat 12 candidati. Comisia guvernamentala nu a putut inainta doar doi candidati, din motiv ca punctajul era foarte apropiat intre cei patru care au fost inaintati. Astfel, Guvernul va avea de ales dintre cei patru propusi, iar pentru functia de judecator la CC vor fi aesi doar doi candidati.

Comisia a fost constituita din urmatorii membri: premierul Maia Sandu, ministrul Justitiei, Olesea Stamate, secretarul general adjunct al guvernului, Roman Cazan, avocatul poporului, Mihail Cotorobai (drept de vot consultativ), expertul in drept public, Nicolae Osmochescu, doctorul in drept, Octavian Cazac, presedintele Centrului de Resurse juridice, Vladislav Gribincea, si directorul executiv al Institutului pentru Politici si Reforme Europene (IPRE), Iulian Groza.