Contactat de PRO TV, purtatorul de cuvant al MAEIE din Moldova, Igor Zaharov, a venit cu o reactie dupa declaratiile purtatorului de cuvant al ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, in legatura cu expulzarea directorului Sputnik Moldova. Acesta sustine ca Vitalii Denisov a fost extradat pentru ca a contribuit de nenumarate ori la ingerintele interne ale Republicii Moldova.

Publicat:14.09.2023, 12:56

„In lagatura cu declaratia ministerului rus de Externe, putem sa constatam inca odata ca este o retorica negativa, neprietenoasa si inadminsibila fata de Moldova. Actiunile noastre sunt luate pentru a securiza spatiul informationala la tarii noastre. Individul in cauza a contribui de nenumarate ori la ingerintele interne ale Republicii Moldova, astfel incat autoritatile responsabile au luat decizia de a-l expulza din Moldova. Reamintesc ministerului rus de externe ca Republica Moldova sta foarte bine la capitolul independenta si libertatea presei, iar aceasta nu este doar o declaratie ci si o reprezentare de catre reporterii fara frontiere, conform careia Moldova a avansat in ultimii doi, trei ani cu peste 60 de pozitii, iar la moment suntem pe pozitia 28 din 180 de tari. Libertatea presei trebuie sa fie un subiect tratat cu mai multa responsabilitate in cadrul Federatiei Ruse si nu avem nevoie de lectii in privinta libertatii de exprimare si libertatii presei in Republica Moldova”, a spus Zaharov. 

Ieri, Vitalie Denisov, directorul Sputnik Moldova, agentie controlata si finantata de Kremlin, a fost declarat persoana indezirabila in Republica Moldova pentru o perioada de 10 ani. Acesta a fost expulzat ieri dimineata si trimis la Moscova.

La scurt timp, reprezentantul oficial al Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, a venit cu o reactie. Aceasta a mentionat ca deportarea lui Denisov este o alta veriga in lantul atitudinii inadecvate a actualelor autoritati moldovenesti fata de conceptul de „democratie”. 

Citeste si : Seful Sputnik Moldova, expulzat din tara noastra, a ajuns la Moscova. Primele lui declaratii - VIDEO

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.