Presedintele tarii, Maia Sandu, a discutat cu ambasadorii acreditati in tara noastra despre referendumul de aderare la UE.

Publicat:13.02.2024, 15:35

Astfel, la discutii au participat ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene acreditati in tara noastra si sefii misiunilor diplomatice ale Canadei, Elvetiei, Japoniei, Marii Britanii, Norvegiei, Statelor Unite si Ucrainei. 

Citeste si : 14 lideri de partid au fost la Presedintie, unde au discutat cu Maia Sandu despre referendumul de aderare a Republicii Moldova la UE - VIDEO

La data de 24 decembrie 2023, presedintele tarii, Maia Sandu, a cerut Parlamentului organizarea in toamna anului 2024, a unui referendum national privind aderarea Moldovei la Uniunea Europeana. Adresarea, in care sefa statului a mai anuntat ca va candida pentru un nou mandat, a fost facuta prin intermediul unui videoclip publicat in ajun de Craciun. 

Astfel, la data de 28 decembrie, un amendament la codul electoral, care ar permite organizarea unui referendumul in aceeasi zi cu alegerile prezidentiale a fost votat in Parlament de 58 de deputati. Opozitia a boicotat sedinta si a criticat modificarile.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.