Maia Sandu cere organizarea in toamna anului 2024, a unui referendum national privind aderarea la Uniunea Europeana. Adresarea, in care sefa statului a anuntat ca va candida pentru un nou mandat, a fost facuta prin intermediul unui videoclip publicat astazi in ajun de Craciun. Nu am reusit sa aflam daca prezidentialele si referendumul ar urma sa aiba loc in aceezi zi.

Ultimul update: 24.12.2023, 22:14 Publicat:24.12.2023, 10:41

Maia SANDU, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA: „Viitorul nostru este in familia europeana si cred ca este necesar sa spunem clar, toata tara, ce drum alegem pentru Moldova. Solicit parlamentului sa initieze organizarea unui referendum, la toamna viitoare, la care vocea cetatenilor sa fie hotaratoare.“

Am incercat sa aflam daca Maia Sandu a cerut legislativului ca referendumul sa fie organizat in aceeasi zi cu alegerile prezidentiale, insa responsabilii de la presedintie nu ne-au raspuns la telefon.

Solicitarea vine in contextul in care, pe 14 decembrie, Consiliul European a aprobat inceperea deschiderii negocierilor de aderare la UE cu Republica Moldova. Tot astazi, Maia Sandu a anuntat ca va candida pentru un nou mandat la alegerile prezidentiale din toamna anului viitor.  

Maia SANDU, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA: „Mi-am asumat sa fac tot ce tine de mine pentru a duce la capat misiunea integrarii europene. Am obtinut sprijinul statelor membre pentru acest parcurs si am nevoie de sprijinul vostru, dragi moldoveni, pentru a reusi. Mai avem pasi importanti de facut si ma angajez sa continui, daca imi veti oferi increderea pentru un nou mandat in 2024.”

Maia Sandu a fost investita in functia de Presedinte al Republicii Moldova pe 24 decembrie 2020, dupa victoria din 15 noiembrie 2020, cand l-a invins in turul doi pe fostul sef de stat Igor Dodon.