Premierul, Maia Sandu a initiat un concurs public prin care Guvernul trebuie sa delege doi reprezentanti la Curtea Constitutionala. Toate persoanele interesate care corespund criteriilor prevazute de lege, pot sa depuna dosarele pentru functia de judecator al Curtii Constitutionale pana duminica, 14 iulie.

Publicat:10.07.2019, 08:47

Maia SANDU, PREMIERUL REPUBLICII MOLDOVA: "Dupa demisia tuturor judecatorilor care au discreditat institutia atat in tara, cat si peste hotare, avem posibilitatea sa construim o noua Curte Constitutionala. O institutie de tip european, o institutie in care judecatorii sunt independenti si se supun doar Constitutiei.

Guvernul trebuie sa delege doi reprezentanti la Curtea Constitutionala si pentru a selecta in aceste posturi oameni onesti, profesionisti si de buna credinta, am initiat un concurs public.

Pentru a putea construi o astfel de Curte Constitutionala, invit toate persoanele interesate care corespund criteriilor prevazute de lege sa depuna dosarele pentru functia de judecator al Curtii Constitutionale pana duminica, 14 iulie inclusiv.

Cred cu tarie ca in Republica Moldova mai exista oameni care nu si-au patat numele, care se ridica la nivelul asteptarilor intregii societati, care sunt bine pregatiti si gata sa lucreze pentru a apara Constitutia si legea."

La 26 iunie 2019, judecatorii Curtii Constitutionale au demisionat in corpore.