Comisia de la Venetia spune ca modificarile facute la Legea Procuraturii in iulie si septembrie nu contravin standardelor internationale. Declaratia apartine Maiei Sandu, care spune ca lupta cu coruptia a fost blocata, coruptii au inceput a prinde la curaj, in timp ce Igor Dodon si guvernul lui mint cetatenii, partenerii de dezvoltare si tarile vecine.

Publicat:10.12.2019, 12:26

Maia SANDU, LIDER PAS: "Comisia de la Venetia spune ca modificarile facute la Legea Procuraturii in iulie si septembrie nu contravin standardelor internationale. Modificarile pentru care Guvernul nostru si-a angajat raspunderea in noiembrie urmeaza acelasi concept, asadar, sunt si ele conforme acestor standarde. Dupa angajarea raspunderii, Dodon si socialistii lui au tipat in gura mare ca legea incalca standardele internationale. Iarasi au spus minciuni. Au avut obraznicia sa vorbeasca in numele Comisiei de la Venetia inainte ca aceasta sa examineze chestiunea. Si in baza verdictului mincinos au demis Guvernul. S-au grabit sa-si puna un procuror general obedient, fara sa astepte concluziile Comisiei.

In ziua investirii, Guvernul lui Dodon a promis ca, pana in decembrie, va consulta cu Comisia de la Venetia si “scurta” reforma a justitiei. Nu s-a mai intamplat insa. Reforma a tot fost scurtata pana a disparut cu totul, iar oamenii au fost mintiti din nou.

Lupta cu coruptia a fost blocata, coruptii au inceput a prinde la curaj, in timp ce Igor Dodon si guvernul lui mint cetatenii, partenerii de dezvoltare, tarile vecine. Asta ne afecteaza pe toti si ei trebuie opriti. Impreuna ii vom opri si vom reveni pentru a face reforme adevarate, pentru a le face oamenilor dreptate."

VEZI SI: Comisia de la Venetia a publicat opinia sa privind modificarile efectuate la Legea procuraturii. Reactia fostului ministru al Justitiei, Olesea Stamate