Premierul RM, Maia Sandu, sustine ca modificarea Legii Procuraturii a fost cea mai buna decizie pentru a curati sistemul de coruptie. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii "InPROfunzime".

Publicat:07.11.2019, 21:11

Maia SANDU, PREMIERUL RM: "A fost o decizie dificila, dar singura decizie legala."

-S-ar putea sa va schimbati opinia?

Maia SANDU, PREMIERUL RM: "Daca vorbeste Igor Dodon de 90 de procente insemana ca au o intelegere cu Sor, cu PD. Noi am ales aceasta cale pentru o justitie corecta. Inseamna ca nu avem obiective comune si nu avem de ce sa ramanem in aceasta majoritate. Trebuie sa luam masuri extraordinare asa cum s-a intamplat ieri."

-Nu faceti niciun pas inapoi?

Maia SANDU, PREMIERUL RM: "Legea este, nu avem de ce sa facem un pas inapoi. De acum incolo pasii trebuie sa fie corecti. Daca nu ne putem pune de acord pe acest obiectiv, inseamna ca nu ne vom pune de acord si in alte obiective."

-Maine la 9 sunteti asteptata la intalnire cu PSRM. Credeti ca ii puteti convinge?

Maia SANDU, PREMIERUL RM: "O solutie mai buna nu am gasit. Asta este modalitatea prin care putem ajunge la un procuror independent. Incercarile pe care le-am facut pana acum au fost subminate de anumite personaje. Sprijinul acestora poate veni doar din partea domnului Igor Dodon. Cei care au fost subordonati lui Plahotniuc, acum se subordoneaza unor alte parti."

Ieri, Guvernul a facut un pas care pune sub semnul intrebarii viitorul Executivului. Cabinetul Sandu si-a asumat raspunderea si a modificat Legea Procuraturii, fara sa mai fie nevoie de votul in Parlament. Conform modificarilor, prim-ministrul va numi cativa candidati la functia de Procuror General. Se intampla dupa ce rezultatul concursului organizat de Ministerul Justitiei a fost anulat.